Cei opt inculpati acuzati de comiterea de infractiuni cu carti de credit, printre care Cosmin Camen, Ilie Para si Narcis Cita, vor fi cercetati in stare de arest. Aceasta este decizia luata ieri de magistratii Curtii de Apel Craiova, care au respins recursurile formulate de cei opt carderi impotriva hotararii Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventiva a acestora la solicitarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.
Cosmin Camen, zis Lale, Ilie Para, poreclit Elvis, Traian Vanghelie, Nicolae Stanescu, zis Boaba, Ionel Gherganu, Marcel Petrovici, Stefan Ionescu si Narcis Cita au fost arestati preventiv saptamana trecuta, in urma unei actiuni de amploare a ofiterilor BCCO Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, pentru destructurarea a doua grupari de carderi din Craiova. Anchetatorii sustin ca, in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie 2009, grupul format din cei opt inculpati a efectuat mai multe retrageri frauduloase de numerar din bancomate din Craiova si Bucuresti. Prejudiciul produs de cei opt a fost estimat la 200.000 de lei.
Recursurile formulate de membrii celui de-al doilea grup de carderi, format din 12 persoane, printre care Marinel Muchie, zis Spirache, Stelian Camen si Adrian Popescu, zis Schilaci, fiul lui Marcel Popescu, directorul general al FC Brasov, se vor judeca astazi, tot la Curtea de Apel Craiova. Cei 12 inculpati din acest dosar sunt acuzati de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani si infractiuni privind comertul electronic.