DeCeNews informeaza: Seful Politiei Rutiere: Avem multe accidente stupide pe sosele
Seful politiei rutiere, Lucian Dinita, a declarat ca Romania se afla sub media Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul accidentelor.
"In perioada 2009-20010 ne aflam sub media UE la numarul accidentelor. Ne aflam si in acest an. De exmplu, in lunia iulie a anului trecut, media a fost de 30 de accidente pe zi. Anul acesta media este de 20. Avem toate motivele sa credem ca cifrele vor fi si mai mici."
Comisarul-sef a mai spus ca principalele cauze a accidentelor rutiere raman viteza excesiva si traversarea neregulamentara, dar multe incidente sunt stupide.
"Am avut un caz in care un barbat mergea cu caruta si sa statea in picioare. La un moment dat calul s-a speriat si s-a oprit brusc. Barbatul s-a dezechilibrat si in cadere s-a taiat la gat si a murit", a spus Dinita.
In ceea ce priveste violenta in trafic, Dinita a spus ca discutiile pe aceasta tema nu s-au concretizat pentru ca termenul "violenta" este greu de difinit.
"Noi am propus sa fie introdusa in Codul Rutier sanctionarea pentru comportamentul violent in trafic, dar discutiile nu s-au concretizat pentru ca termenul este greu de definit", a spus el