Ofiterii BCCO Craiova, coordonati de un procuror din cadrul DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, au ridicat ieri-dimineata noua persoane din Craiova si Filiasi, acuzate de comiterea de infractiuni cu carduri de credit.
Anchetatorii au precizat ca grupul infractional organizat, ai carui membri se ocupau cu falsificare de carduri si retrageri frauduloase de numerar de pe teritoriul Poloniei, Spaniei, Germaniei si SUA, era supravegheat de la inceputul acestui an. Zilele acestea, anchetatorii au aflat ca unii dintre membrii grupului urma sa plece in strainatate pentru a monta pe bancomate aparatura pentru copierea datelor cartilor de credit. Ieri-dimineata, insotiti de luptatori ai Serviciului de Interventie Rapida, ofiterii BCCO Craiova au dat buzna in zece locuinte din Craiova si doua din Filiasi, unde au fost descoperite si ridicate doua guri de bancomat, dispozitive de copiere a datelor cardurilor, dar si alte echipamente folosite de suspecti. Dupa perchezitii au fost duse la sediul DIICOT din Craiova pentru a fi audiate noua persoane, printre care Ionel Valentin Goga, cercetat in urma cu cativa ani de autoritatile franceze pentru acelasi gen de infractiuni, dar si Irinel Ocnareasa.
Pana ieri dupa-amiza, procurorul de caz dispusese retinerea pentru 24 de ore a doi dintre suspecti, insa audierile erau abia la inceput. Procurorii DIICOT au precizat ca in acest caz se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, falsificare de instrumente de plata electronica si detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, iar dupa incheierea audierilor vor fi dispuse masuri legale fata de suspecti.