La data de 16 aprilie 2011, politisti din cadrul Directiei de Politie a Municipiului Bucuresti, impreuna cu comisari ai Garzii Financiare Bucuresti, inspectori ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului si Directiei Sanitar Veterinara Bucuresti, au efectuat mai multe actiuni privind asigurarea respectarii protectiei populatiei impotriva unor fapte de comert ilicit.
Exemplificam:
. Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 1, au efectuat controale economice la 11 societati comerciale, avand ca obiect de activitate comercializarea produselor alimentare. Au fost constatate un numar de 10 contraventii si aplicate amenzi in valoare totala de 29.500 lei, totodata, fiind indisponibilizata cantitatea de 60 de kg carne de porc si vita, pentru care nu existau documente cu privire la calitate si termenul de valabilitate.
. Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 2, au actionat in sectorul 2, intr-o piata agroalimentara si intr-un complex comercial, pe linia verificarii modului in care sunt respectate normele legale de comercializare a produselor din carne si peste, unde au costatat faptul ca reprezentantul unei societati comerciale a retinut si nu a varsat in perioada 01.10.2010 - 01.04.2011, impozite si contributii cu retinere la sursa, prejudiciul cauzat bugetului asigurarilor sociale totalizand 9.207 de lei, iar reprezentantul altei societati nu a putut prezenta documente de provenienta pentru marfurile identificate (produse alimentare).
De asemenea, cu ocazia actiunii au mai au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 2.600 de lei.
. Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 3, au verificat o societate comerciala cu punctul de lucru in sectorul 3, unde, administratorul societatii achizitiona si comercializa peste si produse din peste, fara documente de provenienta si fara a inregistra in contabilitate toate incasarile rezultate din vanzari.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 10.000 de lei, totodata, fiind indisponibilizata cantitatea de 972 kg peste.
. Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 6, au descins in mai multe piete agroalimentare si locatii de pe raza Sectorului 6, unde au verificat 8 societati comerciale avand ca obiect de activitate comercializarea de peste, produse si subproduse din carne de peste.
Au fost aplicate un numar de 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 12.000 de lei, fiind confiscata suma de 1.000 lei.