In perioada 06.11.2010 - 23.03.2011, politisti ai Sectiei 3 Politie - Biroul de Investigatii Criminale, au documentat activitatea unei grupari infractionale, specializata in comiterea infractiunilor de talharie, furt, santaj, prostitutie si proxenetism.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca in perioada 06.11.2010 - 08.03.2011, suspectii atrageau intr-un imobil situat in sectorul 1, barbati carora le promiteau intretinerea de relatii sexuale contra cost.
Inaintea consumarii actului sexual, ori in timpul desfasurarii acestuia, persoanele implicate erau deposedate de bunurile personale si bani, iar in cazul in care acestia constatau comiterea furturilor respective, membrii gruparii ii amenintau si chiar ii loveau.
De asemenea, s-a stabilit ca au existat situatii in care partilor vatamate le-au fost solicitate diferite sume de bani, in schimbul restituirii bunurilor sustrase, respectiv, carduri bancare, pistoale cu aer comprimat, acte de identitate ori diferite inscrisuri.
In dimineata zilei de 23.03.2011, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, lucratori ai Sectiei 3 Politie - Biroul de Investigatii Criminale, sprijiniti de politisti din cadrul Sectiilor 1, 2, 4, 5 Politie, Serviciul de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 1 si Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au efectuat 7 perchezitii domiciliare pe raza Sectoarelor 1, 3 si 6, unde au fost identificati B. Augustina de 27 de ani, B. Elica de 36 de ani, D. R. de 16 ani, D. Victor de 29 de ani, S. Eugenia de 31 de ani, B. Catalina de 18 ani, I. Elena de 18 ani, P. Costel de 18 ani si N. I. de 17 ani.
In urma cercetarilor efectuate, s-a constatat că B. Augustina, ajutata de B. Elica si D.R., au atras in curtea unui imobil din sectorul 1, doi bărbati cărora a reusit să le sustragă, prin amenintare si lovire, portofelele aflate asupra lor.
Aceiasi B. Elica, ajutata de doi barbati, a sustras din geaca unui barbat ce intretinea relatii sexuale, suma de 650 de lei.
D. R., ajutat de alte trei persoane, prin amenintare cu un cutit, l-au deposedat pe un barbat, prin smulgere, de lantisorul de aur de la gat si o verigheta prinsa ce era prinsa de el, in timp ce acesta intretinea relatii sexuale.
B. Elica i-a sustras unui bărbat, in timp ce acesta practica relatii sexuale, suma de 2.400 de lei.
D. Victor a tainuit bunurile sustrase de la unul din ,,clienti’’, ulterior solicitandu-i acestuia suma de 450 lei, in vederea recuperarii lor.
P. Costel a tainuit bunurile sustrase de la o persoană ce intretinea, de asemenea relatii sexuale, ulterior solicitandu-i suma de 450 lei, in vederea restituirii lor.
I. Elena, ajutata de S. Eugenia, i-a sustras unui barbat cheia autoturismului cu care a furat din portbagajul acestuia o geanta ce continea suma de 400 de euro, 370 lei, actele personale, doua telefoane mobile si alte inscrisuri.
B. Catalina, ajutată N. I. i-a solicitat unui barbat 500 de lei, in vederea restituirii bunurilor furate si l-a obligat sa retraga de la un bancomat suma de 2.000 de lei, pe care ulterior si i-a insusit.
Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 3, sub aspectul savarsirii infractiunilor de talharie, furt calificat, santaj, prostitutie si proxenetism, cu autorii in stare de retinere, urmand ca acestia sa fie prezentati Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.