La data de 22.03.2011, ora 06.00, politisti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, spjiniti de echipe din cadrul Politiei Capitalei - Serviciul Special de Interventie Rapida, Serviciul de Investigatii Criminale si din cadrul IGPR - Directia de Investigatii Criminale, in baza a 11 autorizatii de perchezitie emise de Judecatoria Sectorului 1, pentru punerea in executare a 14 mandate de aducere emise de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au efectuat o actiune pe raza sectorului 1 al Capitalei, ocazie cu care au depistat si condus la sediul Serviciul Furturi de Autovehicule, un număr de 12 persoane suspecte de comiterea unor furturi de autoturisme de provenienta straina, autohtona, dar si de furturi de oglinzi de la autoturisme de fabricatie straina, marci de lux, comise atat pe raza capitalei cat si pe raza judetelor Brasov, Salaj, Arad, Cluj, Satu-Mare si Iasi, dupa cum urmeaza:
1. S. VICTOR de 34 de ani, din Bucuresti
2. P. ALEXANDRU de 27 de ani, din Bucuresti,
3. F. CRISTINA de 23 de ani din Bucuresti
4. D. ALEXANDRU de 74 de ani, din Bucuresti
5.C. ADRIAN de 21 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale pentru furt
6.C. CATALIN, de 27 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale pentru furt
7. C. SIMONA de 24 de ani, din Bucuresti
8. B. DAN de 21 de ani, din Bucuresti
9.C. MARIUS de 37 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale
10. B. DANIEL, de 34 de ani din Bucuresti
11. B. FLORIN de 27 de ani, din Bucuresti
In urma cercetarilor s-a stabilit că primii 4 indivizi, impreuna cu I. DUMITRU, in prezent disparut de la domiciliu si avand pe numele sau un mandat de arestare preventiva in lipsa emis intr-un alt dosar, au sustras in cursul anului 2010 doua autoturisme marca BMW seria 5 de pe raza sectoarelor 1 si 5 din Bucuresti, le-au transportat cu ajutorul unei platforme, respectiv prin tractare cu o sufa si le-au depozitat in curtea unei persoane in varstă, contra unor sume modice de bani urmand sa le contrafaca documente de provenienta si sa le valorifice.
Totodata, cu privire la ceilalti 7 indivizi, s-a stabilit ca on ziua de 31 12.2011 au sustras tot de pe raza sectorului 1 un autoturism marca Dacia Logan, lasat de proprietar cu cheile in contact si motorul pornit precum si mai multe oglinzi de la autoturisme de fabricatie straina, marci de lux , comise atat pe raza Capitalei, cat si pe raza judetelor Brasov, Salaj, Arad, Cluj, Satu-Mare si Iasi.
Cele doua autoturisme BMW au fost recuperate si predate partilor vatamate, autoturismul marca Dacia Logan nefiind gasit pana in prezent.
Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi de Autovehicule, cu invinuitii S. VICTOR, P. ALEXANDRU, C. ADRIAN si C. CATALIN in stare de retinere, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Sector si Judecatoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva.