O persoana a murit si alte trei au ajuns la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi cu rani grave in urma deraierii unui tramvai, la Iasi. Accidentul a avut loc intr-o zona intens circulata din centrul orasului.
In urma accidentului au rezultat doua victime care au fost preluate de echipajele SMURD si care au fost duse la Spitalul Sfantul Spiridon si inca una, preluata de echipajul Serviciului de Ambulanta si dusa tot la Spitalul Sfantul Spiridon", a spus medicul de la Serviciul de Ambulanta Iasi, Radu Calistru.
"Sunt doua persone au fost descarcerate. Stim ca o persoana a decedat, dar astept ca medicul care e pe ambulanta sa imi confirme", a declarat Diana Cimpoiesu, coordonator SMURD Iasi.
Din primele informatii, se pare ca tramvaiul a avut probleme la sistemul de franare.
In accident au fost implicate un tramvai, un autobuz si cinci autoturisme. "Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului. Avem un decedat si trei victime care au fost transportate la spital", a declarat Silvia Spirodon, purtător de cuvant ISU Iasi.
"Are loc o activitate de ridicare a tramvaiului. Nu stim daca vorbim de alte victime. Se pare ca un tramvai nu a putut sa opreasca la coloana de masini care era oprita la semafor. O persona dintr-o masina a decedat", a declarat Virginia Pralea, purtator de cuvant Politia Iasi.
Viceprimarul din Iasi, Romeo Olteanu, a lansat doua ipoteze care ar fi putut duce la producerea accidentului. "Ori nu a functionat sistemul de franare, ori vatmanul a incercat sa forteze trecerea de la semafor. Tramvaiul fusese primit din Elevetia, iar ultima revizie fusese facuta pe 9 martie 2011", a completat viceprimarul din Iasi.