Politistii doljeni au dat amenzi in valoare de aproape 35.000 de lei vineri noapte, in urma unei actiuni organizate in trafic pentru depistarea soferilor care se urca bauti la volan.
Potrivit reprezentantilor IPJ Dolj, in noaptea de vineri spre sambata, intre orele 23.00 - 2.00, politistii au executat o actiune cu efective marite pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.
Oamenii legii au controlat in cele trei ore cat a durat actiunea 900 de autoturisme si au legitimat 1.088 de persoane. Au fost constatate noua infractiuni si 177 de abateri contraventionale pentru care au fost aplicate amenzi in valoare de 34.860 de lei. In plus, politistii de la Rutiera au retinut 18 permise, dintre care 16 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, si au retras cinci certificate de inmatriculare. "Recordul" la alcoolemie a fost stabilit de Gabriel Andrei, de 20 de ani, din Craiova. Acesta a fost depistat conducand un Daewoo Matiz pe bulevardul 1 Mai avand o alcoolemie in aerul expirat de 1,04 miligrame pe litru.
Tot vineri noapte a mai fost depistat Florian Nicolici, de 43 de ani, din localitatea Argetoaia, in timp ce conducea o Dacie avand o alcoolemie de 0,74 mg/l. De asemenea, vineri noapte, tot in Craiova, au mai fost prinsi conducand bauti Iulian Giurca, de 30 de ani, Sorinel Stancu, de 39 de ani, si Eugen Sima, de 36 de ani. In cazul acestora, aparatul etilotest a indicat alcoolemii de 0,67 mg/l, 0,56 mg/litru, respectiv 0,57 mg/litru.
Politistii au precizat ca in toate cazurile au fost intocmite dosare penale, iar soferii au fost dusi la spital pentru recoltarea de probe biologice.