Trei persoane au fost ranite ieri pe Drumul National 65 in urma unui accident de circulatie. Evenimentul rutier s-a produs dupa ce un autoturism a patruns pe sensul opus si a intrat in coliziune cu un autotractor. Cele trei victime au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, unde au ramas internate doua dintre ele, iar cea de-a treia a fost transferata la un spital din Bucuresti.


Doi barbati si o femeie au fost raniti ieri pe DN 65 in urma producerii unui accident de circulatie. Evenimentul a avut loc in jurul orei 6.45, in satul Negreni, din orasul Scornicesti. Marian Stancovici, de 24 de ani, din comuna Unirea, judetul Dolj, in timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf, inmatriculat in Bulgaria, a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu autotractorul Mercedes, condus regulamentar de Radisav Zekavica, de 55 de ani, din localitatea Ercege (Serbia). In accident au fost raniti soferul Volkswagenului si doi dintre pasagerii aflati in autoturism. Acestia din urma se afla internati la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, iar Marian Stancovici, conducatorul autoturismului, a fost transferat la un spital din Capitala.
E posibil sa fi adormit la volan

Potrivit soferului de pe autoutilitara, conducatorul autoturismului care a intrat in el ar fi adormit la volan. "Eu veneam dinspre Serbia si ma indreptam catre Bucuresti. Urcam panta de la iesirea din Negreni si eram incarcat cu 20 de tone de plastic granulat. La un moment dat, m-am pomenit cu acest Volkswagen intrand brusc pe contrasens si m-a lovit in roata din stanga fata, care mi-a explodat. Am tras de volan si am ajuns pe marginea drumului. Este posibil ca soferul sa fi adormit la volan", a declarat Radisav Zekavica. Autoturismul Volkswagen a mai distrus doua podete de pe marginea partii carosabile si gardul unei gospodarii din apropierea locului in care s-a petrecut accidentul de circulatie.
Soferul ranit, transferat la Bucuresti

Soferul autoturismului a suferit rani grave si a fost supus unei interventii chirurgicale. Deoarece starea acestuia s-a inrautatit, cadrele medicale au decis sa-l transfere la Spitalul de Urgenta "Doctor Bagdasar Arseni" din Bucuresti. Celelalte doua persoane ranite, Adrian-Ionut Ciuvica, de 23 de ani, din localitatea Galicea, judetul Dolj, si Emilia Stancovici, de 33 de ani, din comuna Unirea, judetul Dolj, au ramas internate la Sectia de Chirurgie Generala a SJU Slatina. "Tanarul a suferit un politraumatism, fractura coloana cervicala, probabil si coloana toracala, paraplegie, ruptura de organe, hemoragie interna, hematom retroperitoneal si fractura femur stang", a declarat doctorul Romeo Stanculescu, purtatorul de cuvant al SJU Slatina.
Ranitii au fost scosi din masina de alti soferi

La locul accidentului au venit un echipaj SMURD, Descarcerarea si doua echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta Slatina. "Salvatorii ajunsi la locul interventiei au gasit victimele in afara autoturismului, acestea fiind scoase de ceilalti participanti la trafic. Paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea ingrijirilor medicale unui tanar de 23 de ani, care a fost gasit constient, dar prezenta plagi si escoriatii la nivelul membrului superior drept, escoriatii in zona capului, era suspect de fractura la membrul superior stang si acuza dureri la nivelul toracelui, capului si membrelor superioare", a declarat sergentul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Le-au fost recoltate probe biologice

Potrivit oamenilor legii, celor doi soferi li s-au recoltat probe biologice. "Conducatorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza au fost intocmite acte premergatoare, fiind efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa", a declarat comisarul Claudia Radu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Olt.
La locul interventiei s-a deplasat si o autospeciala pentru lucru cu apa si spuma din cadrul Statiei de Pompieri Scornicesti, care a spalat carosabilul de combustibilul scurs in urma accidentului de circulatie.