Urmare a escaladarii fenomenului infractional privind furturile de cablu telefonic, in perioada ianuarie-februarie 2011, lucratori ai Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3, in colaborare cu lucratori ai Biroului de Investigatii Criminale de la Sectiile 10 Politie au desfasurat activitati in vederea identificarii si stoparii unor asfel de infractiuni.
Astfel, in noaptea de 15/16.02.2011 au fost prinsi in flagrant: G. GHEORGHE, de 32 de ani din Bucuresti, G. RUDOLF, de 35 de ani din jud. Ilfov, N.FLORIN, de 26 de ani din Bucuresti, S.GRIGORE de 54 de ani din jud. Teleorman, N. MIHAELA de 28 de ani din Bucuresti si minora M.A.
In sarcina acestora s-a retinut faptul ca la aceeasi data, prin efractie, au patruns in sistemul edilitar subteran prin gura de aerisire situata pe Sos. Panduri sector 5, unde cu ajutorul unui bomfaier au sectionat 250 metri cablu de telecomunicatii ce apartin unei societati comerciale de profil telecom, cablul urmand sa fie transportat in orasul Voluntari pentru valorificare, cu autoturismele suspectilor.
Politistii au reusit sa-i blocheze si sa-i imobilizeze in trafic, autorii fiind condusi la sediul sectiei de politie.
Extinzand cercetarile a rezultat ca sunt autorii altor 5 fapte cu acelasi mod de operare pe raza sectoarelor 3 si 5, urmand a fi stabilita intreaga activitate infractionala.