La data de 5 februarie 2011, in jurul orelor 13:35, Seria 9 Politie a fost sesizata prin Dispeceratul 112, cu privire la faptul ca in str. Costache Conachi, in dreptul unui bloc se simte miros de gaze.
Ulterior, in jurul orei 18:10, in acelasi loc, s-a produs o explozie.
Initial, la fata locului s-a deplasat o echipa de lucratori din cadrul unei societati de intretinere retea de gaze, care au constatat ca cele sesizate se confirma, identificand si locul unde erau scapari de gaze.
In timpul lucrarilor de decopertare, efectuate cu un utilaj mecanic, s-a produs o explozie, rezultand o flacara deschisa. La fata locului au intervenit pompierii care au stins incendiul.
In urma incendiului nu s-au constatat pagube materiale si nu au rezultat victime omenesti.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Sectiei 9 Politie, pentru stabilirea exacta a cauzelor producerii exploziei.

La data de 5 februarie 2011, in jurul orei 22:00, Sectia 5 Politie a fost sesizata cu privire la faptul ca la un imobil situat in str. Pietii, sector 1, a izbucnit un incendiu.
La fata locului s-au deplasat pompierii militari care au inceput stingerea incendiului, descoperind o persoana decedata prin intoxicare-carbonizare.
Cauza incendiului comunicata de pompierii militari este "flacara lumanare aprinsa cu extindere la mobilier si produse textile din locuinta’’.
In urma incendiului au ars in proportie de 100% elemente de mobilier aferente locuintei si produse textile tip covor, fara a se extinde la imobilele vecine.
Victima incendiului a fost ridicata de catre reprezentantii I.N.M.L. in vederea efectuarii necropsiei.
Valoarea prejudiciului nu a putut fi stabilita.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Sectiei 5 Politie si Serviciului Omoruri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului si stabilirii cu exactitate a identitatii victimei.