Un conducator de autovehicul, in varsta de 21 de ani, este cercetat de politistii suceveni dupa ce a incercat sa induca in eroare oamenii legii prezentand, la control, documentele altei persoane / In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In dimineata zilei de 08 august a. c., in jurul orei 02:00, politistii din cadrul structurii rutiere a Politiei Municipiului Radauti au oprit un autoturism inmatriculat in Italia, ce se deplasa pe raza localitatii, dinspre centrul municipiului spre strada Bogdan Voda.
Conducatorul auto a prezentat pentru control permisul de conducere si documentele autoturismului, ambele eliberate, la data de 14 decembrie 2007, de autoritatile italiene, pe numele lui S. Petrica, de 22 ani, din comuna Iaslovat.
Intrucat conducatorul auto emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la o unitate spitaliceasca pentru recoltatare de probe de sange.
Suspectul a fost invitat sa se prezinte la sediul subunitatii, unde a fost verificat in evidentele politiei, ocazie cu care s-a constatat ca fizionomia persoanei in cauza nu corespunde cu cea existenta in baza de date.
Totodata, politistii au stabilit ca acesta se numeste in realitate B. Tudorel, de 21 de ani, din comuna Iaslovat si ca nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, permisul de conducere prezentat anterior pentru control apartinand lui S. Petrica, ruda cu acesta.
In prezent, B. Tudorel este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si pentru fals privind identitatea, iar fata de S. Petrica urmeaza a se efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de incredintare a unui inscris care serveste pentru legitimare sau identificare spre a fi folosi fara drept.