La data de 4 februarie 2011, in jurul orei 04:25, Sectia 5 Politie a fost sesizata prin Dispeceratul 112 despre faptul ca doua persoane necunoscute incearca sa patrunda intr-un imobil situat in sos. Ghe. Ionescu Sisesti, sector 1.
Ajunsi la fata locului, politistii au observat cum un individ a sarit prin spatele curtii imobilului in directia Lacului Straulesti, fugind in aval. S-a procedat la urmarirea acestuia, iar pentru retinere un politist a folosit armamentul din dotare in plan vertical. Individul nu s-a supus somatiei si a traversat sos. Ghe. Ionescu Sisesti pe sub Podul Straulesti si, la aprox. 100 m, a sarit de pe mal in albia Lacului Straulesti incercand sa fuga prin apa.
Dupa mai multe somatii verbale ale politistilor, barbatul a iesit din lac si a fost imobilizat.
Avand in vedere sustinerile reclamantului ca ar fi observat doi indivizi necunoscuti in fata imobilului, s-a efectuat scotocirea casei fiind gasit in pod, ascuns intr-o debara, un alt individ.
Cei doi au fost identificati ca fiind L. Costel de 27 de ani, din jud. Hunedoara si M. Cristian de 23 de ani, din Bucuresti, ambii recent liberati din penitenciar.
In urma cercetarilor a rezultat ca cei doi au patruns in imobil prin fortarea usii de acces tip termopan de la balconul etajului 1, cu intentia de a fura bunuri.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Sectiei 5 Politie, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la furt calificat, cu cei doi in stare de retinere, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva.