Un conducator auto a fost arestat preventiv pentru ca a fugit de la locul producerii accidentului dupa ce a ranit grav o femeie care traversa strada regulamentar.
In dimineata zilei de 16.01.2011, in jurul orei 06:30, P. M., in varsta de 59 de ani, domiciliata in Bucuresti, care se angajase in traversarea Bd. Tineretului, prin loc special amenajat si semnalizat, la culoarea verde a semaforului electric pietonal, a fost surprinsa si accidentata de un autoturism de culoare galbena, posibil taxi, care circula pe Bd. Tineretului dinspre Bd. Gheorghe Sincai catre Calea Vacaresti.
Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a parasit locul faptei fara incuvintarea organelor de politie.
In urma accidentului, pietonul a fost ranit grav si transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Din accident a rezultat si decesul unui caine pe care victima il tinea in zgarda, in momentul traversarii.
Urmare a activitatilor desfasurate de catre politistii Brigazii Rutiere a Capitalei, autorul accidentului a fost identificat in persoana unui barbat in varsta de 37 de ani, angajat al unei societati comerciale, care are ca obiect de activitate transportul de persoane in regim taxi.
Sprijinul conducerii firmei de taxi a facut ca, in mai putin de 48 de ore, autorul accidentului sa fie identificat si prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Initial, instanta a dispus in sarcina acestuia masura de a nu parasi localitatea, pe o perioada de 30 zile.
Ulterior, in urma recursului, barbatul a fost arestat preventiv pe o perioada de 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si stergerea urmelor accidentului fara acordul echipei de cercetare la fata locului.
Solicitam cetatenilor ca de fiecare data cand au cunostinta despre astfel de evenimente sa anunte imediat organele de politie pentru identificarea celor certati cu legea.