In doar cateva ore, peste 300 de participanti la trafic au fost depistati de politistii rutieri, in timp ce conduceau pe DN 2, cu viteze peste limita legala.
La inceputul acestei saptamani, politistii de politie rutiera, sub coordonarea Directie Rutiere - I.G.P.R., au actionat pe DN2, pentru prevenirea si combaterea abaterilor de la normele rutiere savarsite in trafic, de catre conducatorii de motociclete si mopede.
La actiunea la care au participat 171 de politisti rutieri si de ordine publica din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie Ilfov, Ialomita, Buzau, Vrancea, Bacau, Iasi, Neamt si Suceava, au fost constatate 5 infractiuni, toate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulatia pe drumurile publice si peste 600 de abateri de la normele rutiere, aproape 300 dintre acestea fiind pentru depasirea limitei legale de viteza.
Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 17 permise de conducere si au fost retrase 18 certificate de inmatriculare.

• POLITIA RUTIERA VA RECOMANDA:

- Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
- Viteza determina agravarea consecintelor accidentelor rutiere indiferent de cauza!
- Respectati limitele legale de viteza, in special in interiorul localitatilor!
- Adaptati viteza de deplasare la conditiile de drum!
- Respectati regimul de prioritate al autovehiculelor!
- Discutiile intense in timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, va pot distrage atentia in momente vitale!

• ATENTIE, VITEZA UCIDE!

Pentru conducatorii de autovehicule incadrate in categoria B si BE limitele legale de viteza din Romania, pe portiunile de drum unde nu exista indicatoare care sa specifice alte limite de viteza sunt:

* 130 km/h - pe autostrada
* 100 km/h - pe drumuri nationale europene si express
* 90 km/h - celelalte drumuri (nationale, judetene, comunale) in afara localitatilor
* 50 km/h - in localitati
* 20 km/h - in zone rezidentiale
* 5 km/h - in zone pietonale