Doi craioveni au fost prinsi in noaptea de joi spre vineri, in Mehedinti, in timp ce transportau aproape 500.000 de tigarete de contrabanda. Unul dintre ei era de mai multa vreme in vizorul politistilor doljeni de la Investigarea Fraudelor, ca suspect de contrabanda cu tigari. Politistii de frontiera le-au confiscat celor doi nu doar tigarile netimbrate, ci si autoturismele Audi Q7 cu care acestea erau transportate.

In urma unor actiuni informative si de monitorizare, ce s-au derulat pe parcursul mai multor zile, politistii de frontiera mehedinteni impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna au stabilit ca, in noaptea de 5 spre 6 august, doua persoane din Craiova urma sa efectueze un transport ilegal de tigari pe ruta Baile Herculane - Baia de Arama - Targu Jiu - Filiasi - Craiova. Pentru prinderea in flagrant a celor doi, politistii de frontiera mehedinteni au organizat joi seara un amplu dispozitiv. Dupa o supraveghere de aproximativ 30 de minute, politistii de frontiera au observat ca ambele autoturisme Audi Q7 suspecte au intrat in localitatea Baile Herculane, indreptandu-se catre Baia de Arama. S-a trecut la urmarirea acestora, in timp ce alte trei echipaje din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere si Detasamentului de Sprijin Operativ al Politiei de Frontiera supravegheau ruta Baile Herculane - Baia de Arama.
La intrarea in Baia de Arama, conducatorii celor doua autovehicule de lux suspecte au incercat sa forteze barajul organizat de politistii de frontiera mehedinteni, insa au fost retinuti si imobilizati de luptatorii Detasamentului de Sprijin Operativ.
Efectuand controlul autoturismelor Audi Q7, conduse de Ionut Otea, de 29 de ani, si Veronel Buica, de 30 de ani, ambii din Craiova, politistii de frontiera au depistat in interiorul acestora cantitatea de 24.909 pachete cu tigari marcile Marble si Trokadero, netimbrate. Intr-un autoturism a mai fost gasita si o statie radio, despre care oamenii legii banuiesc ca ar fi fost folosita in activitatea infractionala, pentru monitorizarea frecventelor pe care comunica echipajele de politie care i-ar putea urmari pe contrabandisti.

Masinile de lux, retinute in vederea confiscarii

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, cei doi craioveni au declarat ca au cumparat tigarile din vestul tarii, contra sumei de 21.000 de euro, cu scopul de a le comercializa in comunele din judetul Dolj. Din comercializarea ilegala a tigarilor, acestia ar fi trebuit sa obtina un "beneficiu" in valoare de 6.000 de euro. Au fost insa prinsi, iar toate tigarile netimbrate pe care le transportau au fost confiscate.
La capitolul "pierderi", cei doi pot sa treaca si autoturismele lor de lux, intrucat politistii de frontiera mehedinteni le-au indisponibilizat in vederea confiscarii. In plus, Otea si Buica s-au ales si cu dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi craioveni risca o pedeapsa cu inchisoare cuprinsa intre doi si sapte ani.
Otea se afla de mai multa vreme si in atentia politistilor doljeni, tot pentru contrabanda cu tigari. Ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj i-au facut cu cateva saptamani in urma o perchezitie, dar nu au reusit sa descopere depozitul de tigari netimbrate, asa ca au continuat supravegherea lui, contribuind acum la prinderea sa in flagrant.
N-a fost masina lui Stoican

Initial, s-a crezut ca unul dintre autoturismele Audi Q7 depistate cu tigari de politistii mehedinteni i-ar apartine fostului fotbalist Flavius Stoican, care a evoluat la Universitatea Craiova, Dinamo Bucuresti si Sahtior Donetk, iar in prezent este antrenor la Resita. Stoican a avut, intr-adevar, un Q7, pe care l-a vandut unui craiovean cu circa patru saptamani in urma. Potrivit politistilor de frontiera, fostul fotbalist nu are nici o legatura cu cazul de contrabanda cu tigari din judetul Mehedinti.