Un barbat a ajuns in stare grava la spital, dupa ce masina in care se afla s-a izbit cu violenta intr-un cap de pod. Accidentul a avut loc marti seara, in localitatea Stiubieni, din apropiere de Saveni, dupa ce Valentin M., agent in cadrul Politiei Saveni, a pierdut controlul volanului intr-o curba la stanga. Aflat pe scaunul din dreapta soferului, Gheorghe V. de 55 de ani din localitate s-a lovit puternic de bordul masinii. Transportat initial la Spitalul Orasenesc Saveni, barbatul a fost transferat la Botosani, din cauza ca starea lui se agrava. "Pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu o plaga in regiunea frontala, traumatism toracic, si se pare ca a suferit si o comotie cerebrala in urma accidentului, insa cand a fost preluat isi revenise", a declarat Mihai Murariu, director medical in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta.
Potrivit martorilor, agentul de politie se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului. Pe langa ancheta penala, Valentin M. va fi supus si unei cercetari interne, desi in momentul accidentului era in afara serviciului. "Soferului i-au fost prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, dupa ce a refuzat sa sufle in aparatul etilotest", a precizat inspector principal Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP). In functie de solutia procedurala ce va fi dispusa de Parchet vor fi dispuse si sanctiuni administrative care pot merge pana la concediere.

Oameni ai legii anchetati

Alti doi politisti au fost cercetati in acest an in urma unor evenimente rutiere. Primul dintre ei, seful Postului de Politie Albesti, Stelian Anuta, a fost declarat nevinovat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani. In martie, anchetatorii au dispus neinceperea urmaririi penale, stabilind ca evenimentul de pe 2 ianuarie, din comuna Todireni, in urma caruia a murit un baietel de doi ani, a avut loc din cauza copilului, care, aflat la joaca pe o ulita, a ajuns cu sania sub rotile Volkswagen-ului condus de Stelian Anuta. Transportat la Clinica de Neurochirurgie Iasi, copilul a murit in scurt timp.
Politistul avea o concentratie de 0,16 miligram/litru alcool pur in aerul expirat.
Un alt reprezentant al legii, agentul Claudiu Simionesei, este inca in atentia procurorilor. Barbatul a fost suspendat din functie, fiind acuzat de ucidere din culpa in urma unui accident inregistrat in martie, in apropiere de Baisa. Atunci, barbatul, aflat la volanul unui Opel Astra Coupe, a pierdut controlul masinii, care a iesit in decor si s-a izbit violent de un copac. In urma impactului, un tanar de 18 ani a murit la spital.