Un botosanean a ajuns ieri la spital, dupa ce a fost ranit de un sofer neatent. C.F. de 39 de ani mergea spre casa, atunci cand Volkswagen-ul sau a fost izbit in plin din partea laterala de un autoturism marca Dacia, condus de I.B. de 27 de ani, din Tocileni. Totul s-a intamplat in intersectia strazilor Nicolae Grigorescu cu Armeana, dupa ce, asa cum sustin martorii, soferul Daciei nu a respectat indicatorul Stop, aflat pe sensul lui de mers. "Acolo si asa nu este vizibilitate prea buna, dar a ignorat orice semn si nu a incetinit deloc. Norocul a fost ca celalalt sofer rula incet si a tras de volan", a spus un barbat care a cerut ajutor la 112 pentru soferul Volkswagen-ului. Ajuns la fata locului in cateva minute, echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) l-a preluat pe C.F. pentru a-l duce la Spitalul Judetean. "Am fost solicitati pentru a acorda ingrijiri unui barbat de 39 de ani, victima a unui accident rutier. Acesta a suferit o contuzie la nivelul membrului superior stang. A fost stabilizat si transportat la Urgente pentru investigatii suplimentare", a declarat Nicusor Curteanu, medic in cadrul SJA.
Politistii care au efectuat cercetari la fata locului au stabilit ca niciunul dintre cei doi soferi nu era sub influenta bauturilor alcoolice. Oamenii legii au mentionat ca I.B. va fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa.

"Soseaua mortii", capcana si pentru pilotii de raliu

Ploaia cazuta marti noapte le-a dat batai de cap soferilor botosaneni, chiar si cei mai experimentati avand de suferit din cauza asfaltului alunecos si a vizibilitatii reduse. In randul celor care au avut probleme s-a aflat si I.M. de 30 de ani, din Botosani, premiant la mai multe etape de raliu. La Baisa, din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, barbatul a pierdut controlul volanului masinii Honda Accord, care a intrat pe contrasens si s-a izbit intr-un cap de pod de pe marginea drumului. In urma impactului, tanarul a avut nevoie de ingrijiri medicale, el fiind diagnosticat de cadrele SJA cu un traumatism de coloana cervicala.
Masina a fost avariata serios in partea din fata.