Plutonierul Lucian Ionel Lunic de 30 de ani, de la Garda de Interventie Trusesti, ridicat de mascati in noaptea de duminica spre luni in urma unei operatiuni organizate de Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luata de magistratii Judecatoriei Botosani, principalele capete de acuzare fiind evaziune fiscala, contrabanda cu tigari si detinere ori comercializarea de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal. Alaturi de acesta au mai ajuns dupa gratii Nelu Craciun de 30 de ani, Ciprian Popovici de 25 de ani, Alin Daranga de 22 de ani, Stefan Borsa de 33 de ani si Ilie Rapa de 27 de ani, toti retinuti in noaptea de duminica spre luni. In schimb, agentul Gabriel Leampar de 32 de ani, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, va fi cercetat in stare de libertate, anchetatorii dispunand in cazul lui interdictia de a parasi tara, intrucat contributia sa a fost una minora. Potrivit procurorilor, Lucian Ionel Lunic coordona activitatile de procurare, depozitare temporara si distribuire a tigarilor, in timp ce ceilalti erau folositi la plasarea marfii pe piata neagra. Sumele vehiculate de acestia erau insa destul de mari. De exemplu, pentru livrarea transportului interceptat de anchetatori, numai soferul microbuzului trebuia sa primeasca cate 10 bani pe pachet, adica undeva la 3.000 de lei.
In urma acestor retineri, sefii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera si al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au dispus sesizarea Consiliului de Disciplina, insa, pana la finalizarea anchetei penale, cercetarea administrativa va fi suspendata. Agentul Gabriel Leampar lucreaza in politie din 2003, iar Lucian Ionel Lunic a fost angajat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din 2006.
In urma descinderilor, anchetatorii au facut cea mai mare captura din acest an, respectiv 33.750 de pachete de tigari.

Retea de trafic de droguri ajunsa dupa gratii

Tot in arest au ajuns si cinci dintre suspectii retinuti luni de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sub acuzatiile de procurare, detinere si vanzare de droguri de mare risc. Probele principale aduse de anchetatori au fost cele 419 pliculete continand fragmente vegetale de produse etnobotanice descoperite la perchezitii, interceptarile telefonice dar si imaginile surprinse la filaje. Printre cei ajunsi dupa gratii se afla Aydan A. de 30 de ani, din Constanta, cel care furniza pliculete si administra site-ul, precum si patru botosaneni, Florin Sergiu M. de 21 de ani, Ciprian M. de 26 de ani, Alexandru M. de 25 de ani, Cosmin Marius B. de 23 de ani. Instanta a mai decis ca botosaneanul Ioan Z. de 28 de ani sa fie cercetat in libertate.