Peste 1000 de politisti, din Bacau, Iasi si Vaslui, au actionat, in sistem integrat, in perioada 30-31 iulie pentru prevenirea faptelor antisociale in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar. Politistii au constatat 38 de infractiuni si au prins 8 persoane urmarite national. In zilele de 30 si 31 iulie, politisti ai I.P.J. Bacau, Iasi si Vaslui, sub directa coordonare a Inspectoratului General al Politiei Romane, au actionat in sistem integrat, atat in mediul urban, cat si in cel rural, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale in zona discotecilor, barurilor, night-cluburilor si altor localuri de alimentatie publica. De asemenea, au fost vizate si prevenirea furturilor, infractiunilor cu violenta, cat si depistarea si tragerea la raspundere a celor ce incalca prevederile legale referitoare la regimul circulatiei rutiere.
658 de politisti de ordine publica, 106 de politisti rutieri si 262 de politisti de la alte structuri au desfasurat activitati specifice punctuale, fiind efectuate 442 de controale si verificate 270 de unitati de profil.
Astfel, au fost constatate 38 de infractiuni si prinsi 37 de suspecti de infractiuni, dintre care 5 au fost retinuti/arestati. De asemenea, au fost depistate opt persoane urmarite national.
Politistii au intervenit in peste 100 de stari conflictuale si au condus la sediul unitatilor de politie pentru cercetari peste 240 de persoane.
Totodata, pentru nerespectarea normelor legale contraventionale au fost constatate peste 1.000 de abateri, cele mai multe vizand nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, incalcarea normelor de convietuire sociala si incalcari ale legislatiei comerciale.
In urma verificarilor efectuate pe soselele din cele trei judete, politistii au retinut 32 de permise de conducere si 20 de certificate de inmatriculare. In noua cazuri soferii au fost depistati conducand sub influenta bauturilor alcoolice, in 82 au fost depistati conducand cu o viteza de peste 50km/h peste limita legala, iar in 114 cazuri nepurtand centura de siguranta.