O casa de schimb valutar din centrul Aradului a fostsparta in noaptea de sambata spre dumunica.
Aceasta se afla in interiorul unei galerii de arta, informeaza Realitatea. Infractorii au spart peretii din gips carton ai casei de schimb si au fugit cu seiful cu bani. Din primele informatii, se pare ca in seif erau 39.000 de lei.
Mediafax il citeaza pe purtatorului de cuvant al Politiei Arad, Ovidiu Liber. Potrivit acestuia, in seif se afla suma de 39.000 de lei noi (390 de milioane de lei vechi), iar pe parcursul noptii de sambata spre duminica sistemul de alarma al firmei s-a declansat de doua ori.
Anchetatorii spun ca agentii firmei de paza, care avea contract cu societatea care detine casa de schimb valutar, s-au deplasat de doua ori la fata locului, respectiv la ora 1.00 si in jurul orei 3.00, pentru a verifica motivul pentru care s-a declansat alarma.
"Agentii de paza au verificat de doua ori usa de la intrarea in casa de schimb valutar si au constatat ca nu exista urme de intrare prin efractie, astfel ca au plecat de la fata locului", a spus Liber.
Acesta a precizat ca intrarea in casa de schimb valutar s-a facut printr-o galerie de arta, aflata in acelasi imobil.
Usa de termopan a galeriei de arta, situata pe o strada laterala, era fortata, iar hotii au ajuns la seiful din casa de schimb valutar dupa ce au demontat niste pereti din rigips.
Angajatii casei de schimb valutar vor fi audiati pe parcusul zilei de duminica.
Seiful casei de schimb valutar situata in centrul municipiului Arad, pe Bulevardul Revolutiei, a fost furat, in noaptea de sambata spre duminica, hotii intrand in firma prin galeria de arta din acelasi imobil fortand o usa.
Furtul seifului a fost sesizat la politia locala duminica dimineata, de catre o angajata a casei de schimb.
Firma nu avea camere de supraveghere video, criminalistii strangand probe de la fata locului.