Doi indivizi au jefuit miercuri seara o casa de schimb valutar din Capitala, de unde au furat 5.000 de lei.
Jaful a avut loc in jurul orei 18.30, cand doua persoane au intrat in casa de amanet purtand baticuri pe fete, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Unul dintre ei a impins cu piciorul usa de la intrarea in casa de amanet, dupa care a sarit peste tejgea si a furat suma de 5.000 de lei.
Cei doi au fugit imediat dupa ce au luat banii, fiind in prezent dati in urmarire.
Casele de schimb valutar sunt pradate din ce in ce mai des de hoti. Un furt mai putin obisnuit a avut loc pe 20 iulie anul acesta, la o casa de schimb valutar din Vulcan.
Un barbat a reusit sa-l pacaleasca pe vanzator si sa plece cu 1.750 de euro. Mai mult, la doar cateva ore, barbatul a incercat aceeasi manevra la o alta casa de schimb. De acolo insa a plecat cu mana goala.
Un alt jaf a avut loc pe 7 iulie 2010, in Bucuresti, si apropierea Pietei Victoriei. Un individ a lovit-o pe casiera si a fugit cu o mie de euro, 300 de dolari si 1.700
de lei. Hotul a cerut un pahar cu apa casierei, iar cand aceasta a deschis usa, a lovit-o cu pumnul in fata ai a luat banii.
Pe 30 iunie 2010, un individ reusit sa sustraga bani si bijuterii in valoare de 12 mii de euro dintr-o casa de schimb din centrul Capitalei.