Avand in vedere unele aspecte prezentate de mass-media referitoare
la situatia locativa a agentului de politie GHIGIANU MARIANA - lucrator in cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Sectia 2 Politie, DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI, face urmatoarele precizari:
La data de 12.10.2009, agent GHIGIANU MARIANA, a solicitat
inchirierea de catre M.A.I.- I.G.P.R. a unei locuinte compusa dintr-o camera, in baza HG.231/2009, modificata si completata prin HG.75/13.11.2009 - pentru stabilirea criteriilor si conditiilor de inchiriere si repartizare de catre M.A.I. a unor spatii locative necesare cazarii politistilor si cadrelor militare in
activitate.
Precizam ca la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti exista un numar de 660 de cadre care au solicitat inchirierea unei locuinte insa acest lucru nu s-a realizat pana in prezent intrucat nu au existat si nu exista fonduri necesare pentru derularea procedurilor in acest sens.
In acelasi timp, agent GHICIANU MARIANA nu a solicitat compensatia
lunara pentru chirie si nu a prezentat un contract de inchiriere a unui spatiu incheiat cu un proprietar si inregistrat la Administratia Financiara, in conformitate cu HG.284/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.
Totodata, avand in vedere faptul ca agent GHICIANU MARIANA,
domiciliata in BUCURESTI, sectorul 5, locuieste fara forme legale in sectorul 1, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, la data de 21.09. a.c., Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor - Directia Economico-Administrativa, sprijin pentru repartizarea
unei locuinte in caminul M.A.I. din str.Luncsoara, sectorul 2.