Un barbat din Albesti risca sa ajunga dupa gratii, dupa ce a comis trei infractiuni in numai cateva minute. Totul s-a intamplat vineri seara, cand politistii au oprit in satul Mascateni (comuna Albesti), un Ford Escort condus de Mihai C. de 43 de ani. Cand au verificat baza de date, politistii au descoperit ca autoturismul nu este inmatriculat, iar placutele de inmatriculare aplicate erau false. Mai mult, soferul avea permisul de conducere anulat, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,68 miligrame/litru in aerul expirat. Condus la Spitalul Judetean, barbatul a refuzat recoltarea probelor de sange.
Asa se face ca Mihai C. s-a ales cu un dosar penal urmand sa fie anchetat pentru trei capete de acuzare - conducerea unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare, conducere cu permisul anulat si refuzul de a se supune recoltarii probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Tot vineri, un iesean de 47 de ani a fost depistat beat crita la volan, la Rediu (com. Rauseni). Petru D. de 47 de ani, din Sipote, conducea un Opel si a fost oprit pentru control pe drumul judetean ce strabate satul Rediu, iar la verificarea cu etilotestul s-a dovedit ca avea o alcoolemie de 1,02 miligrame/litru in aerul expirat. Politistii i-au ridicat permisul de conducere, iar ieseanul va fi anchetat penal.