AmosNews informeaza: Piromanul a fost prins! Individul a incendiat 8 masini
La mai bine de o saptamana de la incident, piromanul care a incendiat 8 masini in Capitala a fost prins. Barbatul de 45 de ani a fost retinut si este audiat. Din primele informatii, a fost prins in Sectorul 1 al Capitalei. Politia anunta ca va oferi mai multe detalii privind identitatea barbatului, dar si cu privire la capturarea lui incepand cu ora 10, in cadrul unei conferinte de presa. Recent, Politia Capitalei cerea sprijinul populatiei pentru identificarea si prinderea barbatului si facea publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere.
- Politia Capitalei solicita sprijin pentru identificarea barbatului din imagini, principal suspect in comiterea infractiunii de distrugere calificata prin incendiere, savarsita la data de 31 martie/01 aprilie a.c., pe raza Sectorului 1, opt autoturisme fiind distruse. Cei care il recunosc si pot oferi informatii sunt rugati sa anunte la telefon 021/222.41.58 Sectia 4 Politie, cea mai apropiata unitate de politie sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112, precizeaza Politia intr-un comunicat.
Pompierii au descoperit ca piromanul a dat cele trei lovituri de proportii dupa un plan atent studiat: a pus carpe imbibate cu benzina sub rotile masinilor. S-a asigurat ca vehiculele iau foc, dar si-a lasat si timp sa dispara pana izbucneste valvataia. Primul incendiu a fost anuntat la 112 in jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacara, iar cel de-al patrulea era doar afectat de caldura degajata. In scurt timp, a fost anuntat un incendiu similar in strada Petru Rares, unde a fost identificat un autoturism distrus in proportie semnificativa, iar cel de-al doilea era afectat in partea frontala. Cel de-al treilea incendiu s-a produs in strada Nicolae Ionescu, la doua autoturisme care ardeau cu flacara, pe o suprafata de peste 80% din caroserie.