Mediafax: Grav accident la Brasov, soldat cu 4 morti si 22 raniti, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat
4 persoane si-au pierdut viata si 22 au fost ranite, dintre care 16 in stare grava, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat, in dreptul localitatii Persani din judetul Brasov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta instituind cod rosu de interventie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Microbuzul implicat in accidentul din Brasov apartine Palatului Copiilor din Iasi, iar pasagerii se deplasau la un concurs.
- Inca se face triajul si evacuarea de la accident. Victimele vor fi dispersate la spitalele din Brasov, a spus dr. Adriana Palaghiea, purtator de cuvint al Ambulantei Brasov.
Initial, echipajele de salvare anuntasera ca este vorba de 13 raniti.
Ministerul de Interne anunta ca in microbuz se aflau 27 de persoane, iar la fata locului s-au deplasat 50 de pompieri si paramedici SMURD si 30 de politisti si jandarmi care asigura zona pentru ca echipajele sa poata transporta cat mai repede ranitii. Deocamdata, anunta reprezentantii ministerului, nu este nevoie de interventia elicopterului SMURD pentru preluarea ranitilor.
In judetul Brasov a fost instituit cod rosu de interventie.
Potrivit primelor informatii, in microbuz se aflau aproximativ 30 de persoane, majoritatea copii.
- Este vorba despre 4 persoane decedate, dintre care 3 adulti si 1 copil, iar alte 13 persoane au fost ranite in accidentul produs in localitatea Persani, a declarat Ciprian Sfreja, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.
In zona a fost instituit cod rosu de interventie, iar un elicopter a fost pregatit sa intervina.
- In momentul de fata de la ambulanta s-au deplasat in zona 4 echipaje. Din ce ne-au spus colegii, ar fi vorba de 4 morti, 3 adulti si 1 copil, si 14 raniti. A fost instituit cod rosu de interventie. Acum se face trierea cazurilor si vom decide cine va pleca cu elicopterul a declarat Adriana Palaghia, purtator de cuvant al Ambulantei Brasov.