b365.ro / Razie a politiei rutiere in Bucuresti, vineri dimineata. 15 soferi AU RAMAS FARA PERMIS
In urma raziei organizate de Politia Rutiera in Bucuresti, vineri dimineata, 15 soferi au ramas fara permis. In doar 20 de minute, 15 soferi au fost opriti si amendati. Masinile Politiei Rutiere i-au oprit si sanctionat pe soferii care depaseau coloana de masini oprita la semafor pe Bd. Mihai Bravu, in zona Piata Iancului.
- In urma actiunii de astazi au fost sanctionati contraventional 70 de conducatori auto pentru depasirea coloanei oprite la semafor si au fost suspendate 15 permise de conducere pentru 60 de zile. Totodata, a fost intocmit si un dosar penal unui barbat de aproximativ 40 de ani, care a fost prins conducand fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea, printre contravenienti se numara 6 taximetristi si 2 motociclisti, a declarat Andrei Codau, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, in urma raziei de vineri dimineata.
In timpul raziei a fost amendat si un client recalcitrant dintr-un taxi, care a primit o sanctiune de 210 lei pentru nefolosirea centurii de siguranta.
- Au fost depistati conducatori auto conducand si depasind chiar si tramvaiul pe contrasens, astfel ca au pus in pericol siguranta rutiera si a pietonilor. In aceste situatii se retine permisul de conducere pentru 60 de zile, iar sanctiunea contraventionala este de minim 630 lei. De asemenea, ii sanctionam si pe conducatorii auto care sunt depistati vorbind la telefon fara dispozitivul hands free, dar abaterea principala este depasirea coloanei oprita la semafor prin depasirea refugiului de tramvai sau pe contrasens, abatere ce produce o imagine negativa traficului bucurestean intrucat produce o stare de disconfort celorlalti participanti la trafic care respecta normele rutiere. In plus, este o perioada a anului in care valorile de trafic sunt cele mai reduse si nu este nevoie de mai mult de doua cicluri semaforice pentru a parcurge o intersectie, astfel ca cei care savarsesc o astfel de abatere au clar intentia de a incalca normele rutiere si de a produce o stare de disconfort celorlalti participanti la trafic, a declarat Andrei Codau.
O razie a Politiei Rutiere a avut loc in Bucuresti, vineri dimineata. In doar 20 de minute, 15 soferi au fost opriti si sanctionati pentru ca au depasit coloana de masini pe linia de tramvai. Soferii care au depasit, pe linia de tramvai, coloana de masini stationata la semafor au primit 4 puncte amenda, 3 puncte penalizare si amenda de 420 lei, respectiv 210 lei platibila in 48 ore.
Desi a fost amendat de politisti pentru depasirea coloanei de masini de la semafor, un sofer a recunoscut ca nu va renunta la acest obicei.
- De acum incolo ma voi uita sa vad daca si la intersectia urmatoare sunt politisti si, daca nu sunt, tot pe linia de tramvai voi merge, a spus, cu nonsalanta, soferul.
In prima ora de la inceperea controlului au fost aplicate peste 50 amenzi si s-a intocmit un dosar penal pentru conducere fara permis. Printre cei amendati se numara si taximetristi.
Barbatul depistat conducand fara permis risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la trei ani.
- Actiunea de astazi a vizat depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care depasesc coloana oprita la semafor prin depasirea tramvaiului pe contrasens, fapt pentru care s-a dispus retinerea permisului pentru 60 de zile. In doar o ora au fost sanctionati peste 50 de conducatori auto care au depasit coloana de masini pe linia de tramvai. De asemenea, s-a deschis si dosar penal in cazul unui barbat de circa 40 de ani care conducea fara permis de aproximativ 15 ani. Au fost sanctionati si taximetristi care au depasit coloana oprita la semafor cu clientii in masina. A fost depistat si un parinte care a depasit tramvaiul pe contrasens, desi avea copilul de doi ani in masina. El s-a scuzat spunand ca se grabea sa-l duca pe copil la scoala. Acestuia i-a fost retinut permisul pentru 60 de zile si i-a fost aplicata o amenda in valoare de 630 lei, a mai spus Codau.
Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a atras atentia ca depasirea coloanei pe linia de tramvai este o manevra foarte riscanta, in contextul in care pietonii care traverseaza regulamentar nu observa masinile care vin pe contrasens. "De asemenea, se poate produce un accident rutier prin neacordarea de prioritate pentru celelelalte autovehicule. In plus, ceilalti participanti la trafic sesizeaza zilnic Politia Rutiera pentru astfel de fapte, a explicat Codau, precizand ca actiuni similare s-au organizat in fiecare zi a acestei saptamani, in mai multe intersectii din Bucuresti.
Controlul Politiei Rutiere a avut loc la Piata Iancului, pe Bd. Mihai Bravu.