Stirile Pro TV : Accidentul din centrul Capitalei in care doi oameni au murit, FILMAT de camere. Primele date din ancheta
Au aparut primele imagini cu accidentul inspaimantator care a avut loc duminica, la pranz, in centrul Capitalei, in urma caruia doua persoane au murit si alte trei au fost ranite.
Totul s-a petrecut din cauza unei femei care a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, iar autoturismul a fost lovit in plin de alte doua masini. Un copil de 13 ani a ramas orfan, iar bunica lui se zbate intre viata si moarte.
O camera de supraveghere a filmat cu cateva minute inainte de impactul care avea sa transforme centrul Capitalei intr-o scena de groaza. Culoarea semaforului era verde, asa ca autoturismele circulau dintre Universitate spre Piata Romana.
La cateva secunde dupa ce autobuzul intra in intersectie, se vede momentul in care autoturismul rosu vine din sens opus, depaseste Piata Romana, se rasuceste si intra pe contrasens, unde este lovit in plin de cele doua masini negre care circulau regulamentar. Autoturismul este aruncat pe trecere, iar pietonii se trag inspaimantati in spate.
Din aceleasi imagini se poate observa ca femeia a avut viteza cand a intrat in intersectie si nu a mai putut controla masina.
Imediat dupa impact, politistii care erau in intersectie sunt surprinsi cand alearga catre locul tragediei.
Centura de siguranta, viteza si actionarea prea brutala a comenzilor autoturismului par in acest moment cauzele accidentului. Politistii au cerut totusi realizarea unei expertize tehnice a masinii pentru a vedea daca vreo defectiune a Loganului ar fi putut duce la tragedie.
Autoturismul venea dinspre Piata Victoriei si mergea spre Universitate. Chiar in Piata Romana, femeia care se afla la volan a fost surprinsa de faptul ca drumul se curba la dreapta. A intrat in derapaj, a incercat sa redreseze virand stanga, insa miscarea a rasucit-o si a adus-o pe contrasens. Doua masini au lovit-o in plin, in lateral.
In urma impactului violent, cei doi soti aflati in partea din fata a masinii au murit pe loc. Nu purtau centuri de siguranta.
Copilul celor doi, in varsta de 13 ani, ramas acum orfan de ambii parinti, este in continuare internat pe sectia de terapie a Spitalului Floreasca, in stare grava. Exista insa semne imbucuratoare, pentru ca baiatul a iesit din coma. In coma a ramas, insa, pana la aceasta ora, bunica baiatului, de 76 de ani, internata la Spitalul Municipal.
Dupa ce isi va reveni, baiatul va intra si sub atenta supraveghere a psihologilor, care vor avea misiunea dificila sa-l ajute sa treaca peste aceasta crunta intamplare.
In spital este si cealalta victima, pasagera intr-unul dintre autoturismele care circulau regulamentar, care a suferit mai multe traumatisme. Starea femeii este stabila, insa va mai trebui sa mai faca unele investigatii medicale inainte sa fie externata.