Ziarul Libertatea intreaba: Hotul bijuteriilor lui MONI scapa de puscarie?
Cercetat pentru furt dupa ce a intrat in casa surorii sale, Madalina Apostol, si a furat dintr-un seif bijuterii de 200.000 de euro, mare parte dintre acestea apartinand Monicai Gabor,Daniel Apostol risca acum intre un an si trei ani de puscarie.
Cu toate acestea, individul certat cu legea ar putea sa nu stea nici macar o zi in spatele gratiilor, pentru ca noul Cod Penal da posibilitatea atat organelor de ancheta, cat si judecatorilor, sa dispuna in acest caz o amenda sau cel mult inchisoare cu suspendare.
Daca-si va convinge sora sa-si retraga plangerea, Apostol va scapa de raspunderea penala, pentru ca noile reglementari nu ii mai arunca la zdup pe infractorii care se inteleg cu victimele lor.
Jaful a fost descoperit de Madalina Apostol la inceputul lunii trecute, la scurt timp dupa ce tanara s-a intors in tara. Ea a gasit seiful spart, iar toate bunurile de acolo disparusera.
Fratele femeii, Daniel, a fost considerat suspect, iar politistii Sectiei 9 din Capitala au dat, in doar cateva zile, de urma comorii, care fusese ascunsa de bandit sub cotetul cainelui sau.