InfoBrasov.net : Peste 70.000 de soferi amendati pentru ca au vorbit la telefon in timp ce conduceau

Peste 70.000 de soferi din toata tara au fost amendati, in acest an, de politisti pentru ca au vorbit la telefon in timp ce conduceau.
Potrivit informatiilor transmise AGERPRES de Politia Romana, in primele zece luni ale anului, oamenii legii au aplicat, la nivel national, 71.580 de sanctiuni contraventionale pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii unui autoturism, fara utilizarea dispozitivului "maini libere".
Contraventiile sunt in valoare de peste 5 milioane de lei. Pentru aceeasi perioada a anului 2011, oamenii legii au aplicat 76.757 de amenzi, cu 5.177 mai multe comparativ cu acest an, in valoare de aproximativ 5,3 milioane de lei.
Folosirea telefonului mobil in timpul sofatului, fara utilizarea dispozitivului "maini libere",duce la distragerea atentiei conducatorilor auto care, pe fondul neatentiei, nu acorda prioritate in trafic, nu respecta culoarea semaforului si nici semnele de circulatie, provocand astfel accidente care de multe ori se soldeaza cu pierderea de vieti omenesti.
In luna iulie, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a desfasurat o actiune la nivel national pentru prevenirea accidentelor de circulatie care au drept cauza secundara folosirea telefonului mobil in timpul conducerii.
Campania, lansata de Politia Rutiera, intitulata "Alege viata! Fara telefon la volan", a dus la reducerea substantiala a numarului sanctiunilor contraventionale aplicate, in acest an, conducatorilor auto care aleg sa vorbeasca la telefon in trafic.