b365.ro : Trafic inchis: 1000 de persoane protesteaza in Piata Victoriei

Peste 10.000 de persoane sunt asteptate la mitingul care a fost demarat incepand cu orele 11, miercuri, in Piata Victoriei. Deocamdata, la protestul mai multor sindicate din sectorul agricol, s-au strans 1000 de oameni. Mitingul este programat in intervalul orar 11-15.
Protestatarii au adus cu ei un utilaj pe care a fost amplasata o macheta infatisand o vaca, precum si o orchestra, anunta Mediafax. De asemenea, au venit cu o oaie care trage dupa ea un trenulet improvizat pe care sunt agatate mai multe bannere cu "Mancarea este puterea omului" si "Sa va fie rusine ca ati distrus agricultura". Pe trenulet, oamenii au pus si un craniu de berbec cu mesajul "Atat a mai ramas din zootehnie".
Lista de revendicari a agricultorilor a fost deja trimisa premierului Victor Ponta inca de la sfirsitul lunii octombrie, iar aceste revendicari vizeaza subvenția de 220 euro/ha, subventia la bovine de 628 lei/cap, subventia la ovine de 50 lei/cap, subventia la motorina, modificari la Codul Fiscal privind impozitul pe arenda, impozitul pe subventii si impozitarea tractoarelor si utilajelor agricole si considerarea arendei ca element de cheltuiala.
Ca urmare a mitingului, circulatia rutiera va fi restrictionata pe mai multe artere:
Intre orele 09-16, circulatia rutiera va fi restrictionata pe sos. Kiseleff intre Arcul de Triumf si P-ta Victoriei, cu mentinerea traversarii la str. Arh. Ion Mincu si cu asigurarea unui culoar unic de urgenta pentru autospecialele de interventie pe banda IV intre str. Monetariei si Arh. Ion Mincu, si pe banda I si IV intre Arcul de Triumf si str. Arh. Ion Mincu.
Intre orele 07.30-16.00, restrictionarea circulatiei rutiere pe artera de legatura intre str. Paris si sos. Kiseleff, artera de legatura dintre bd. Lascar Catargiu spre bd. Ion Mihalache si artera de intoarcere dinspre bd. Lascar Catargiu spre Calea Victoriei.

Rute alternative:

1. Piata Presei Libere - bd. Kiseleff - Piata Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor - sos. Stefan cel Mare;
2. Piata Presei Libere - Piata Montreal - bd. Marasti - bd. Ion Mihalache - Piata Victoriei;
3. Bd. Kiseleff - str. Ion Mincu - bd. Ion Mihalache - Piata Victoriei.
Pentru buna desfasurare a activitatilor publice, Jandarmeria Capitalei recomanda tuturor participantilor la aceasta adunare urmatoarele:
- sa respecte conditiile de organizare si desfasurare a adunarilor publice, inscrise in protocolul de participare;
- sa respecte orele de desfasurare si locul destinat adunarii respective;
- sa respecte recomandarile facute de jandarmi.