Sapte persoane si-au pierdut viata intr-un accident petrecut, joi seara, pe DN 22, in dreptul localitatii tulcene Cataloi, iar opt au fost ranite, patru dintre raniti urmand sa fie transportati in urmatoarele 30 de minute cu doua elicoptere la Bucuresti.
Potrivit medicilor de la Spitalul Judetean Tulcea, unde au fost transportate noua persoane ranite, in urma accidentului si-au pierdut viata sapte persoane, dintre care sase au fost gasite moarte la locul accidentului, iar a saptea a murit la spital, avand hemoragie interna, cu ruptura de rinichi si ficat si murind in timpul interventiei chirurgicale.
"La Spitalul Judetean Tulcea au fost aduse noua persoane ranite, din care patru in coma, intre acestea fiind un copil de cinci ani si o femeie cu fractura cervicala C 6 si C7. Acestia doi din urma, impreuna cu alti doi barbati ale caror nume nu le stim deocamdata, cu varste de aproximativ 20-30 de ani, in coma, intubati, din care unul in stare mai grava, vor fi dusi cu elicopterele la spitale din Bucuresti, respectiv la Bagdasar Arseni si la Spitalul Municipal", a declarat directorul medical al Spitalului Judetean Tulcea, dr. Zaharcu Neviser.
Potrivit aceleiasi surse, in accident a mai fost ranit un copil in varsta de zece ani, care are traumatism cerebral grav si este tot in coma.
Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, joi noapte, ca accidentul de la Cataloi, din judetul Tulcea, a fost foarte grav si ca a tinut legatura cu colegii de la Tulcea.
"La solicitarea lor, a Consiliului Judetean si a Prefecturii Tulcea deja doua elicoptere de la MAI - un elicopter SMURD pentru o persoana si un altul mare, de Politie, care poate lua trei targi, vor fi trimise in urmatoarele 30 de minute catre Tulcea, unde aeroportul a fost deschis special. Patru persoane ranite vor fi aduse la Bucuresti. Starea lor este foarte grava. La ora actuala, echipaje medicale de la Spitalul Floreasca din Capitala sunt deja in drum spre unitatea de aviatie de unde pleaca elicopterele si in jumatate de ora sper sa fie in drum catre Tulcea", a spus Arafat.
Acesta a spus ca, deocamdata, nu poate preciza la ce spitale vor fi aduse victimele, dar ca acest lucru il vor stabili echipajele medicale care le vor evalua starea de sanatate si care ii vor distribui in spitalele unde se va impune, in functie de ranile pe care le au.
Potrivit informatiilor de la fata locului, in accident au fost implicate trei masini foarte puternice, doua Audi A 6 si un BMW, din primele date reiesind ca accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive.
In urma accidentului, una dintre masini s-a rupt in doua, o parte luand foc.
Primele informatii arata ca doua din cele trei masini ar fi facut intrecere pe o strada des folosita de amatorii de viteza, in timp ce a treia masina se indrepta spre Tulcea, ocupantii acesteia urmand sa ia parte la o nunta.
Potrivit reprezentantilor Ambulantei Tulcea, la fata locului au ajuns trei ambulante SMURD, o ambulannta de descarcerare si sase ambulante tip B2, precum si doua tip C2, noua victime fiind gasite in viata si acordandu-li-se primul ajutor.
Prefectul de Tulcea, Simion Eduard, a declarat ca, la ora actuala, circulatia rutiera in zona accidentului este inca intrerupta.