Trei persoane au fost ranite in urma unui accident rutier produs ieri dupa-amiaza, pe bulevardul Dacia din Craiova, de un sofer care conducea cu viteza un Audi A8 si a "agatat" remorca unui tir parcat pe marginea strazii.
Potrivit reprezentantilor IPJ Dolj, Eduard Zlatineanu, de 37 de ani, din Craiova, in timp ce conducea un Audi A8 inmatriculat in Marea Britanie pe bulevardul Dacia, intr-o curba usoara la stanga a pierdut controlul directiei si a acrosat cu partea dreapta a masinii remorca unui tir parcat pe marginea drumului. Dupa impact, masina a lovit bordura scuarului care desparte sensurile de mers si s-a oprit in parcarea de pe partea dreapta a drumului.
In urma accidentului, soferul si o tanara de 17 ani, pasagera pe locul din stanga-fata al masinii, au fost raniti usor, iar pasagera de pe bancheta din spate, o tanara de 15 ani, a suferit leziuni grave. Cei trei raniti au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova cu o ambulanta SMURD si doua salvari ale Serviciului de Ambulanta Dolj, unde au primit primele ingrijiri medicale. Politistii au precizat ca accidentul s-a produs din cauza ca Eduard Zlatineanu nu a adaptat viteza la conditiile de drum si a pierdut controlul directiei. Un sofer le-a povestit politistilor de la Rutiera ca el circula cu aproximativ 80 km/h cand a fost depasit de Audi A8 condus de Zlatineanu. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat ca nu a consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. Zlatineanu este cercetat pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Aldezir Marin