B365.realitatea.net : "Vaduva" hoata: imbracata in doliu si cu o coroana in mana, a jefuit o familie
Hotii sunt extrem de inventivi si nu se dau in laturi de la absolut niciun tertip pentru a pune mana pe o prada cat mai grasa. Prefacandu-se a fi o femeie indurerata, o hoata a luat o prada de 150.000 de euro.
Initial, femeia mergea cu coroana mortuara in mana ca sa cerseasca din magazine, spunand ca nu are bani de inmormantare. I s-a aratat insa o oportunitate nesperata de a fura bijuterii de 150.000 de euro.
"La data de 03 mai 2012, in intervalul orar 16:40-17:15, profitand de neatentia muncitorilor ce efectuau lucrari de reamenajare in curtea unui imobil situat in str. Sevastopol, sectorul 1, o femeie, imbracata in negru (doliu), ce tinea intr-o mana o coroana mortuara, a patruns pe usile neasigurate intr-o locuinta aflata la etajul 2 al imobilului respectiv, de unde a sustras o cutie in care se aflau bijuterii din aur si ceasuri de mana barbatesti si mai multe parfumuri, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 150.000 de euro." - se arata in comunicatul Politiei Municipiului Bucuresti.
La data de 04.05.2012, in jurul orei 16:15, politisti din cadrul Sectiei 4 - Biroul de Investigatii Criminale, au depistat la intersectia sos. Nicolae Titulescu cu Calea Grivitei, o femeie imbracata in negru ce cara intr-o mana o coroana mortuara si care se oprea la societatile comerciale din zona solicitand ajutor banesc pentru o inmormantare. S-a procedat la oprirea si legitimarea femeii, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca datele de identitate furnizate de aceasta apartin altei persoane.
Politistii au stabilit identitatea reala a femeii ca fiind C. T. de 30 de ani, din jud. Bacau, iar in urma verificarilor a rezultat faptul ca cea in cauza figureaza urmarita, pe numele ei existand un mandat de executare emis de catre Judecatoria Brasov, prin care a fost condamnata la pedeapsa inchisorii pentru un furt comis in anul 2009.
Prejudiciul, in valoare de aproximativ 150.000 de euro, a fost recuperat in proportie de 30%.
Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 4, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt, violare de domiciliu si fals privind identitatea, cu C. T. in stare de retinere, urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva.