Un barbat de 45 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a furat in cursul anului 2010, impreuna cu alte persoane, bijuterii si ceasuri din mai multe magazine din Austria, Germania si Elvetia, in valoare de peste 120.000 de euro. Autoritatile judiciare din Germania au emis pe numele severineanului un mandat european de arestare, iar miercuri acesta a fost depistat de politistii de la IPJ Mehedinti, care l-au retinut pentru cercetari.
"Politistii Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin pe Vasile M., de 45 de ani, care poseda un mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare germane pentru comiterea de infractiuni pe teritoriul acestui stat. In cursul anului 2010, acesta impreuna cu alte persoane au sustras din mai multe magazine din Austria, Germania si Elvetia ceasuri si bijuterii, in valoare totala de 120.000 de euro", a declarat Nicolae Lohon, purtator de cuvant la IPJ Mehedinti.
Severineanul a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova pentru efectuarea demersurilor necesare extradarii.