La data de 31.10.2011, Sectia 13 Politie a fost sesizata de G. M. de 19 ani, I. R. de 18 ani si M. V. de 15 ani, toti din Bucuresti, cu privire la faptul ca, dupa ce au iesit dintr-o casa de pariuri, situata pe str. Codrii Neamtului, unde au castigat suma de 1.200 lei, au fost acostati pe trotuar, de doua persoane care au pretins ca sunt politisti, fara a le prezenta un document in acest sens.
Cei doi i-au condus la un autoturism marca Dacia Nova si sub pretextul unui control corporal le-au solicitat sa puna intr-un saculet toate bunurile avute asupra lor pentru a fi duse la sectie si a fi verificate.
Cei trei s-au conformat, dupa care li s-a cerut sa coboare din masina, ceea ce au si facut, iar autoturismul cu cele doua persoane necunoscute a plecat intr-o directie necunoscuta.
La data de 06.12.2011, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Sectiei 13, cu sprijinul Serviciului de Investigatii Criminale - Sector 3 Politie au identificat pe unul dintre autori, in persoana lui G. Florin de 31 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale.
Cercetarile sunt continuate de Sectia 13 Politie, cu G. Florin in stare de retinere, sub aspectul savarsirii infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale, lipsire de libertate in mod ilegal si furt calificat.