Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 4 s-au sesizat cu privire la faptul ca reprezentantul unei societati comerciale cu sediul social in sectorul 4, C. Marian de 48 de ani, desfasoara activitati de primire si testare a calitatii carnii si produselor din carne si evidentiaza in contabilitatea societatii operatiuni fictive sau cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale.
In urma cercetarilor efectuate, a rezultat faptul ca C. Marian este administratorul in fapt al mai multor societati comerciale si, in aceasta calitate, introduce in evidentele contabile inscrisuri care atesta desfasurarea intre aceste societati de operatiuni fictive, care maresc volumul cheltuielilor efectuate de firme cu consecinta diminuarii bazei de impozitare legala.
In data de 25.11.2011 au fost emise de către Tribunalul Municipiului Bucuresti autorizatii de perchezitie pentru mai multe adrese unde isi au sediul sau punctul de lucru societatile comerciale ale carui administrator este C. Marian, iar la data de 29.11.2011 au fost puse in aplicare mandatele de perchezitie.
Cu acest prilej au fost identificate evidente extracontabile care sunt tinute de catre C. Marian si angajati ai acestuia in format electronic, pe mai multe sisteme de calcul.
De asemenea, au fost ridicate documente de evidenta contabila ale acestor societati, documente ce atesta savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, fiind audiate, totodata, un numar de 20 de persoane.
Cercetările sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 4, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.