HotNews informeaza : Actiune impotriva parcagiilor din Bucuresti. Andrei Chiliman: Se comporta ca niste interlopi. Oamenii dau taxa de protectie de teama sa nu le avarieze masinile

Parcagiii care ocupa abuziv locurile de parcare din Capitala se comporta ca niste interlopi, iar oamenii le platesc, de fapt, o taxa de protectie de teama sa nu le avarieze masinile, a declarat miercuri primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat de Mediafax. Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1 au inceput miercuri o actiune comuna de eliberare a domeniului public de parcagiii care ocupa abuziv locurile de parcare.
In urma actiunii de miercuri au fost date 24 de sanctiuni si au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, politistii locali au confiscat 1.575 de lei, bani castigati nelegal de parcagii.

Actiunea s-a desfasurat in zonele Primaverii, Dorobanti, Victoriei, Romana - ASE, Universitate, Gara de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca, prin actiunile parcagiilor, soferii sunt supusi zilnic unui abuz si, mai mult, este vorba de o problema de evaziune fiscala: "Impreuna cu primariile de sector trebuie sa declaram razboi total parcagiilor ilegali. In colaborare cu Primaria Sectorului 1, dam astazi un semnal extrem de important in acest sens".
Edilul Capitalei a precizat ca se va trece cat de curand de la "Bucurestiul are o problema cu lipsa locurilor de parcare" la "Bucurestiul a avut o problema cu locurile de parcare", mai ales in zona centrala: "Daca nu vom lua masuri impotriva retelelor de parcagii ilegali, acestea vor gasi noi si noi metode de a-i sicana pe soferi".
Chiliman a declarat ca parcagiii se comporta ca niste interlopi, iar oamenii le platesc, de fapt, o taxa de protectie: "Parcagiii se comporta ca nste interlopi. Oamenii platesc, de fapt, o taxa de protectie din teama de a nu le fi avariata masina. A venit vremea ca bucurestenii sa-si parcheze linistiti masinile, fara sa mai plateasca taxa de protectie acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucurestenilor sa fie eliberate de capriori si navete de bere. Smecherii care le folosesc trebuie sa inteleaga ca domeniul public nu este propria lor mosie".

El a precizat ca politistii locali vor fi permanent in strada, iar persoanele prinse ca "vand" locuri de parcare si comercializeaza obiecte furate vor presta munca in folosul comunitatii, cum ar fi plantarea de copaci sau ingrijirea animalelor in adaposturi. Chiliman a afirmat ca cei care refuza pot face inchisoare.

Bucurestenii care intalnesc persoane ce solicita ilegal taxa pentru un loc de parcare sau care vand in intersectii lucruri furate pot sa sune la Politia Locala, la numarul 021/9540.