In cursul anului 2011, politisti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule din cadrul Politiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au documentat activitatea unui grup infractional compus din 11 membri, cu preocupari pe linia comiterii de inselaciuni cu autoturisme de fabricatie straina, furate din Ungaria si comercializate in Bucuresti.
La data de 16.11.2011, politisti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, cu sprijinul Serviciului Special de Interventie Rapida, in baza autorizatilor de perchezitie emise de Judecatoria Sectorului 4, au efectuat 9 perchezitii domiciliare pe raza Capitalei si a judetelor Ilfov si Valcea, pentru punerea in executare a 11 mandate de aducere emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Cu aceasta ocazie au fost depistati S. Florea de 49 de ani, R. Alexandru de 33 de ani, S. Vasile de 40 de ani, D. Mihai de 34 de ani, P. Bogdan de 23 de ani, din Bucuresti, S. Alexandru de 25 de ani, S. Andrei de 23 de ani, C. Marian de 43 de ani si V. Niculae de 46 de ani, toti din Bucuresti.
In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca in perioada 2010 - 2011, membrii gruparii au comercializat 11 autoturisme de fabricatie straina, marcile Opel, VW,
Suzuki si Fiat, furate din Ungaria, apartinand unor societati de leasing, pe care, ulterior, le-au comercializat cu acte false, prin intermediul unor persoane interpuse.
Cele 11 autoturisme, in valoare de aproximativ 230.000 de lei, au fost recuperate.
Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului Furturi de Autovehicule si Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si complicitate la inselaciune, cu S. Florea, R. Alexandru si S. Vasile in stare de retinere, urmand a fi prezentati Judecatoriei Sectorului 4 cu propunere de arestare preventiva.