Accidentul s-a produs intre un tir inmatriculat in Romania si un microbuz cu romani care venea din Spania
In apropiere de localitatea ungara Mako, pe autostrada M43, 14 cetateni romani si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti grav duminica noapte, intr-un accident violent produs intre un tir si un microbuz.
Potrivit unui comunicat transmis ieri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), accidentul s-a produs intre un tir inmatriculat in Romania, care circula dinspre Arad catre Budapesta, si un microbuz care se deplasa pe ruta Valencia - Bucuresti, in care se aflau 15 cetateni romani. Din primele cercetari facute de politistii din Ungaria s-a stabilit ca soferul tirului a adormit la volan E™i a pierdut controlul autovehiculului, care a trecut prin parapetul despartitor al sensurilor de mers pe autostrada si a lovit in plin microbuzul care circula regulamentar din sens opus.
In urma impactului violent dintre cele doua autovehicule, 14 persoane din microbuz - trei copii, patru femei si sapte barbati - au murit pe loc.
Al 15-lea pasager al microbuzului a fost ranit grav si a fost transportat la Spitalul Universitar din Szeged, unde medicii au reusit sa-l stabilizeze. De asemenea, soferul tirului implicat in accident a fost internat la acelasi spital, barbatul fiind constient si in afara pericolului.
MAE a mai transmis ieri ca procedura de identificare a victimelor accidentului este in curs de derulare. "Demersurile de identificare a victimelor si de notificare a familiilor indoliate se desfasoara in regim de maxima urgenta. Intrucat nu au fost gasite actele de calatorie ale unora dintre victime, vor fi necesare proceduri speciale, suplimentare, de identificare, aflate in curs de desfasurare. Asemenea proceduri pot fi de durata", a mentionat MAE in comunicatul transmis ieri. MAE a mai transmis ca Consulatul General al Romaniei la Szeged va acorda sprijin familiilor indoliate pentru indeplinirea formalitatilor consulare necesare pentru repatrierea trupurilor neinsufletite.
Potrivit NewsIn, politistii din cadrul IPJ Arges au precizat ieri ca microbuzul implicat in accidentul din Ungaria era inmatriculat in Arges, pe numele unei persoane fizice, ca autovehicul cu 8+1 locuri.
Tirul care a lovit microbuzul este detinut de SC Transalex SRL, o firma de transport din municipiul Arad, ai carei patroni sunt un fost politist de frontiera condamnat pentru ucidere din culpa si mama acestuia.