Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 4, impreuna cu agenti din cadrul Brigazii de Politie Rutiera, au actionat in zona Calea Rahovei din sectorul 5, unde l-au depistat pe C. Aurel de 50 ani, din Bucuresti, care detinea in autoturismul marca Audi un numar de 20.200 tigarete fara banderola de marcare, provenite din Grecia.
A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "detinere de produse accizabile supuse marcarii in afara antrepozitului fiscal".

Politisti din cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor - Politia Sectorului 1, au inceput urmarirea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, impotriva lui Y. Ercan de 25 de ani, cetatean turc, cu resedinta in judetul Ilfov.
Acesta, in perioada 05.05.2008 - 08.05.2008, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti, a prezentat la Biroul vamal Targuri si Expozitii un numar de 4 declaratii vamale de import cu date nereale privind baza de impozitare al TVA -ului, iar ulterior a vandut firma unui cetatean din Republica Moldova, cu intentia de a se sustrage de la verificarile efectuate de autoritatile vamale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 162.596 lei, reprezentand diferenta de TVA.
Y. Ercan este cercetat in stare de libertate, prejudiciul nefiind recuperat.
La data de 19.09.2011, o societate de leasing a formulat plangere penala impotriva reprezentantilor unei societati de transport, sub aspectul savarsirii de catre acestia a infractiunilor de inselaciune si abuz de incredere cu ocazia derularii unor contracte de leasing pentru doua semiremorci si doua autoutilitare, in valoare toatala de 310.000 euro.
Politisti din cadrul Politiei Capitalei - Serviciul de Investigare a Fraudelor au identificat si retinut in cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni din judetul Iasi, o autoutilitara marca MAN si o semiremorca.
Respectivele mijloace de transport, in valoare de 155.000 euro, au fost predate in custodia proprietarului acestora, respectiv societatea de leasing.
Cercetarile sunt continuate impotriva reprezentantilor societatii de transport, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz de incredere si inselaciune.