La data de 17 septembrie 2011, politisti din cadrul Politiei Capitalei - Serviciul de Investigare a Fraudelor si ai Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu inspectori din cadrul Autoritatii Rutiere Romane si ai Registrului Auto Roman, au actionat pe raza municipiului Bucuresti in vederea combaterii fenomenului de evaziune fiscala pe segmentul transportului rutier de persoane.
Cu aceasta ocazie, au fost verificate un 27 de societati comerciale, fiind identificati 19 conducatori auto ce nu eliberasera bilete pentru calatori, dar au incasat contravaloarea calatoriei persoanelor aflate in microbuze, in acest sens fiind confiscata suma de 5.200 de lei, fiind depistate si trei microbuze care circulau pe drumurile publice fara a detine licenta de transport persoane.
Au fost intocmite 19 dosare penale si au fost aplicate 7 amenzi contraventionale in valoare de 70.000 de lei.
De asemenea, inspectorii Autoritatii Rutiere Romane au aplicat o amenda contraventionala in valoare de 3.000 de lei si au ridicat o licenta de transport in vederea suspendarii activitatii.
Cercetarile sunt continuate de politistii Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si exercitarea fara drept a unei profesii.