Politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 6 au fost sesizati de catre directorul unei societati de distributie de apa curenta menajera, despre faptul ca un individ, ce se recomanda ca angajat al acestei societati, contacteaza telefonic administratorii unor asociatii de proprietari de pe raza Capitalei, solicitandu-le sa-i achite cotele de consum de apa pe luna in curs.

Astfel, la data de 13.09.2011, in jurul orei 16:05, politistii au observat un individ imbracat cu o salopeta ce avea inscriptionata pe piept sigla societatii, care a luat legatura cu administratoarea unui bloc din str. George Valsan, sectorul 6. Cei doi s-au deplasat in lateralul blocului unde se afla un cămin cu contoarul de inregistrare a consumului de apa. Individul a deschis un capac cu o cheie reglabila, dupa care a intrat in camin, unde a stat cateva minute. La iesire, acesta i-a comunicat administratorei ca trebuie sa-i achite suma de 1.736 de lei, contravaloarea consumului de apa, spunandu-i că pentru acesti bani ii poate lasa o factura in alb pe care administratoarea sa o completeze ulterior, intrucat el nu stie sa scrie. Acesta i-a mai transmis ca o poate ajuta printr-o interventie asupra contoarului, pentru a diminua consumul de apa inregistrat. Administratoarea i-a inmanat celui in cauza suma de 200 de lei, spunandu-i sa o astepte sa-i aduca si restul de bani, moment in care individul a fost imobilizat de politisti. Cel in cauza a fost identificat ca fiind M. Viorel de de 38 de ani, din Bucuresti, asupra sa fiind gasita suma de 200 de lei pe care a primit-o de la administratoare, iar intr-o geanta pe care o purta pe umar, un dosar cu adrese, nume si numerele de telefon ale unor administratori, sefi de scari de bloc si a presedintilor mai multor asociatii de proprietari, un facturier, o cheie reglabila, doua sigilii, sapte plumbi folositi la sigilari si doua dispozitive electronice.
Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 20, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, cu cel in cauza in stare de retinere, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.