Echipa portocalie de fotbal a liderilor democrati a jucat duminica seara cu jurnalistii din presa centrala un meci caritabil si foarte "amical" de fotbal si a pierdut cu scorul de 1-4, cu toate ca nu au existat reguli stricte. Galeria portocalie a fost impunatoare ca numar, iar arbitrul a fost mai mult democrat decat neutru.

Echipa ziaristilor din presa centrala, "Galacticii Gütenberg", a invins duminica seara, fara mari eforturi, pe "greii" din PD, reuniti sub numele de "Portocala Dinamica", cu scorul de 4-1, in meciul caritabil organizat de democrati sub deviza "Dreptul la un zambet". Astfel, cu ocazia acestui meci de fotbal, toti liderii democrati care au participat au facut donatii pentru centrul de plasament "Licurici" din Bucuresti.
Echipa "marilor invinsi portocalii" a fost condusa de liderul PD, Emil Boc, si a fost formata din primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, deputatii: Mircea Man, Ioan Oltean, Marian Jean Marinescu si Cosmin Popp (portar), presedintele ANAF, Sebastian Bodu.
Din echipa "Galacticilor", imbracati in echipament verde, au facut parte jurnalisti de la Mediafax, Gandul, Pro TV, Adevarul, Evenimentul Zilei, Gardianul, Cotidianul si Ziua, iar cel mai bun fotbalist a fost portarul Alex Dima (Pro TV), care a aparat cam tot ce s-a putut.
Dupa meci, fotbalistii democrati impreuna cu galeria portocalie, formata din cateva zeci de tineri democrati, si ziaristii s-au retras pe terasa din incinta Stadionului Dinamo, unde au urmarit finala campionatului mondial de fotbal dintre Italia si Franta.
Strategii democrate fara rezultat
Secesionisti in toata regula, democratii au confirmat inca o data raceala din Alianta si au organizat meciul de fotbal fara sprijinul partenerilor liberali, care, daca s-ar fi respectat protocolul, i-ar fi putut ajuta macar sa inscrie mai multe goluri.
Chiar daca unii dintre liderii democrati au demonstrat ca au mai jucat fotbal la viata lor, fie si pe maidan, cei mai multi au mimat scheme de balet, pe post de fandari, sau au asteptat sa le vina mingea la ghete, pentru a suta pe langa poarta.
Un singur lucru a fost cert, si anume ca, avand doi ochelaristi in echipa (Boc si Negoita), un accidentat (Bodu) si doua cartonase galbene, "Dumnezeu nu e democrat", asa cum a spus unul dintre tinerii din galeria portocalie.
ßi cum meciul nu a fost doar o gluma, liderul ANAF, Sebastian Bodu, s-a accidentat in timpul primei reprize, ajungand, in cele din urma, la spital, unde a fost diagnosticat cu ruptura de ligamente.
Totodata, capitanul Boc, care a jucat varf de atac, a ratat, la fel ca in cazul alegerilor anticipate, toate ocaziile de gol, inclusiv un penalti.
El a ramas insa in teren pana la final. Indisciplinatii meciului au fost ministrul Gheorghe Barbu si deputatul Mircea Man, care au incasat cate un cartonas galben, cu toate ca "Portocala" avea "pile evidente" la arbitru. In cele din urma, democratii au inscris golul de onoare (din penalty), prin Liviu Negoita, in ultima secunda de joc, dupa presiuni repetate asupra portarului ziaristilor, "nenumarate telefoane de la Cotroceni" si insistentele arbitrului, care le-a cerut adversarilor sa faulteze un PD-ist in careu.