Intalnirea de ieri a greilor PSD cu reprezentantii social-democrati constanteni a decurs, punct cu punct, conform planului anuntat cu doua zile inainte: discutiile au inceput fix la 11.45, cu doar 45 minute intarziere, conferinta de presa s-a desfasurat exact la ora 15.00, cu numai doua ore mai tarziu decat a fost programata, iar cel care a venit la sedinta a fost Miron Mitrea, si nu Mircea Geoana. In rest, toate sunt bune si frumoase. Organizatia constanteana a PSD merita toate felicitarile conducerii centrale, in conditiile in care nici un ales local nu a putut fi racolat de putere, Radu Mazare este sustinut in totalitate de conducerea PSD in lupta sa cu puterea, iar simplilor membrii de partid li se inchide usa in nas, chiar daca sunt fosti deputati, pentru ca nu reprezinta noul val. A fost cazul lui stefan Giuglea, parlamentar PSD pana in 2004, dar caruia i-a fost refuzat accesul la intrunire, pe motiv ca reprezinta garda veche, iar PSD trece acum printr-o perioada de nemiloasa primenire. Cu Petre Stanca in frunte, bineinteles. Detasat si zambitor, Radu Mazare a venit primul la conferinta de presa, dar nu a vrut sa ofere detalii despre cele petrecute in spatele usilor inchise. Ceremoniile le-a facut Miron Mitrea, secretarul general al PSD, care a turuit la foc automat subiectele de discutii ale intalnirii. Bomba zilei a fost lansata aproape pe neobservate. Vorbind in termeni apreciativi despre soliditatea organizatiei constantene a PSD, care nu a lasat nici un primar sa paraseasca partidul, Mitrea a dat exemplul lui Mazare. Primarul Constantei a fost sunat de Adrian Nastase, care i-a cerut sa treaca impreuna cu intreaga organizatie judeteana a PSD la Partidul Conservator! Mazare a recunoscut tentativa de racolare venita din partea fostului premier si a facut cunoscut si raspunsul sau, un refuz cat se poate de mucalit: "De ce atata graba?".
Mitrea despre PSD: "Ultimul partid stat va dispare"

Liderul social- democrat a recunoscut ca toate problemele cu care se confrunta acum PSD-ul nu vin din alta parte decat din interiorul sau. Principalul motiv a fost lipsa democratiei in partid, model impus de Nastase si urmat in toti anii de guvernare, in care niciodata vocea filialelor mici nu era ascultata. Impunerea liderilor locali de la centru, lipsa de comunicare, batutul in zadar pe la usile presedintilor, in concluzie, "stilul de a lucra in birou cu usile inchise ne costa acum", a recunoscut Mitrea. Tocmai de aceea, deputatul a anuntat oficial ca "fostul partid stat va disparea, pentru ca democratia interna se va impune". Tocmai in acest sens s-a hotarat ca dupa viitoarele alegeri, organizatiile judetene cu cele mai bune rezultate vor capata un rol decizional capital pentru destinul partidului, acestea urmand sa stabileasca de fapt tot ce va tine de PSD. Noua conducere, noile reglementari urmeaza a fi adoptate la viitorul congres al partidului, anuntat de Mitrea undeva prin toamna, pentru ca nu e indicata o precipitare in acest sens.

Constanta a fost devastata de cainii rosii, iar Geoana a mancat la hotelul dinamovistului Borcea

Discutiile politice ale lui Mitrea cu plebea pesedista din Constanta nu au fost de nasul fin al lui Mircea Geoana, presedintele PSD. Desi invocat in termeni elogiosi de ministrul- manivela, care a tinut sa aminteasca de mai multe ori faptul ca va merge pana la capat alaturi de Geoana, liderul social- democrat nu a catadicsit sa dea ochii cu primarii constanteni, fiind preocupat sa dezveleasca statui alaturi de Ion Iliescu. Insa, la ora la care Mitrea sustinea o conferinta de presa la sediul organizatiei judetene a PSD, scuzandu-l pe Geoana ca nu poate ajunge din cauza obligatiilor, cel din urma se pregatea sa ia masa undeva prin Mamaia. si nu oriunde, ci la Bavaria Blu, hotelul lui Cristi Borcea, unul dintre principalii finantatori ai lui Dinamo. Foarte interesanta "inspiratia" de care a dat dovada Geoana, la doar cateva ore dupa ce Constanta a fost cotropita de o hoarda de dinamovisti care au provocat unele dintre cele mai sangeroase evenimente petrecute vreodata pe un stadion romanesc de fotbal.