Deputatii alesi la 28 noiembrie au intrat in “legalitate“. Plenul Camerei a validat ieri, cu unanimitate de voturi, mandatele celor 332 de deputati alesi la alegerile parlamentare. Sedinta de plen a inceput cu un moment de reculegere pentru comemorarea evenimentelor din urma cu 15 ani de la Timisoara, oras pentru care ziua de 17 decembrie este o zi de doliu, dupa cum a subliniat deputatul de Timis Viorel Oancea.
Comisia de validare a propus validarea tuturor deputatilor alesi, intrucat, asa cum a declarat presedintele acestei comisii, Marian Sarbu, “nu exista nici o hotarare judecatoreasca definitiva de frauda electorala care sa justifice invalidarea vreunui deputat“. Luni dimineata, deputatii vor depune juramantul, urmand ca in cursul aceleiasi zile sa se constituie organismele de conducere ale Camerei Deputatilor.

Brandusel Nichitean se considera nevinovat

Plenul Senatului a decis ieri invalidarea mandatului de parlamentar al pedistului Brandusel Vasile Nichitean din cauza faptului ca acesta a votat de mai multe ori la alegerile din 28 noiembrie.
La randul sau, Brandusel Nichitean considera ca gestul sau reprezinta un act civic. El argumenteaza ca, de fapt, intentia sa a fost sa demonstreze ca Legea electorala are lacune.
Nichitean a dorit sa faca un apel la colegii sai parlamentari sa ia masurile necesare pentru ca neregulile de la scrutinul din 28 noiembrie sa nu se mai intample. El a precizat ca este nevoie de imbunatatirea legii privind securizarea confirmarii votului pentru ca nu se mai poate merge cu “acel buletin plasticat la sectiile de votare pentru ca s-a votat mult“.
“Eu le multumesc colegilor din PD si domnului Traian Basescu pentru ajutorul pe care mi l-au dat pentru ca am muncit ca un rob pentru PD si pentru social democratie, iar dumnealor m-au aruncat ca pe o camasa murdara“, a precizat Nichitean.
Intrebat daca intr-adevar a votat de mai multe ori, Brandusel Nichitean a raspuns ca acest lucru nu a fost inca demonstrat si a asigurat ca este nevinovat. Din punctul sau de vedere, Nichitean considera ca s-a sacrificat pentru un tel si si-a exprimat convingerea ca viitorii parlamentari vor lua in considerare gestul sau civic si vor modifica Legea electorala corespunzator.