DIGI24: Ilan Laufer: Refuzul lui Klaus Iohannis in ceea ce ma priveste este un act de antisemitism
Ilan Laufer, a carui numire in functia de ministru al Dezvoltarii a fost respinsa de presedinte, face acuzatii grave la adresa lui Klaus Iohannis.
- Refuzul presedintelui Iohannis in ceea ce ma priveste este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, in ultimul an, presedintele Klaus Iohannis. Asa cum se stie, domnul Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite, a refuzat si a blocat numirea unui ambasador in Israel, dorind, pe aceasta cale, sa saboteze relatia dintre Romania si Israel. Va pot spune ca a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de guvern comune care trebuia sa aiba loc intre guvernul israelian si guvernul roman, a declarat, marti seara, Ilan Laufer.
Ilan Laufer a mai sustinut ca, la comanda presedintelui Iohannis, i s-ar pregati un dosar penal si a adus si in discutie opozitia sefului statului in privinta mutarii Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.
- Domnul presedinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel ca va face tot posibilul sa blocheze mutarea ambasadei, proces initiat de domnul presedinte Liviu Dragnea. Klaus Iohannis intareste convingerile ca doreste legaturi doar cu Berlinul si blocarea relatiilor cu Israelul si Statele Unite. Aceste atacuri antisemite la adresa mea sunt cu atat mai dureroase, cu cat din familia mea au decedat 52 de persoane in perioada Holocaustului, in Romania, a adaugat Laufer, precizand ca va face o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impotriva lui Klaus Iohannis.
Marti, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a aprobat remanierea guvernamentala, el prezentand lista ministrilor pentru care a semnat decretul de numire in functie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Transporturilor, in speta Ilan Laufer si Lia Olguta Vasilescu, despre care a spus ca sunt nepotrivite si vor fi refuzate.
Presedintele Iohannis nu a anuntat revocarea din functie a lui Paul Stanescu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si a lui Lucian Sova, ministru al Transporturilor.

Sursa: digi24.ro