miscareaderezistenta.ro: Omul Anului 2016: Liviu Dragnea, presedintele PSD
La 12 octombrie 2015, Liviu Dragnea devenea presedintele PSD. Intr-un an, sub conducerea sa, PSD a castigat tot ce se putea castiga in toate bataliile electorale. Primul succes al PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea a venit odata cu alegerile locale din iunie 2016. Social-democratii au obtinut cele mai multe mandate de primar, cel mai important trofeu al acestui scrutin, fiind indiscutabil, Capitala, unde toate sectoarele si Primaria generala au fost castigate de candidatii PSD. Dupa numai 4 luni, la alegerile parlamentare, PSD-ul condus de Liviu Dragnea repeta succesul din vara, de la locale. Da data aceasta, scorul obtinut de social-democratii lui Liviu Dragnea este istoric, aproape 46%. Este cel mai bun scor obtinut vreodata de PSD in alegeri din 1990 incoace. Alaturi de ALDE, PSD detine majoritatea absoluta in ambele Camere ale Parlamentului si dreptul de a desemna premierul si de a forma Guvernul. Iar Liviu Dragnea a reusit sa suprinda, venind cu o propunere curajoasa pentru postul de premier: Sevil Shhaideh. O femeie, foarte buna profesionista, de etnie turca si musulmana. Daca ar fi fost desemnata, ar fi fost prima femeie premier din istoria Romaniei, asa cum Gabriela Firea este prima femeie primar general al Capitalei. Dar nu a fost acceptata, din motive de sot, de presedintele Iohannis, iar PSD l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu, un lider tanar, crescut in partid. In ciuda sicanelor de la Cotroceni, Sorin Grindeanu a primit unda verde de la Cotroceni si va conduce Guvernul. Iar principala sa sarcina este de a indeplini punct cu punct programul de guvernare, asa cum Liviu Dragnea le-a promis romanilor in campania electorala.
Sunt masuri la care Liviu Dragnea tine foarte mult si a caror aplicare a cantarit mult in ecuatia desemnarii viitorului premier. De altfel, dorinta lui Liviu Dragnea ca romanii sa traiasca mai bine, sa scape de poverile fiscale inutile se regaseste nu numai in programul de guvernare, ci si in Legea eliminarii celor 102 de taxe, al carui initiator este si pentru care s-a batut sa fie adoptata. Contestata si plimbata intre Cotroceni, Parlament si Curtea Constitutionala, Legea lui Dragnea a devenit realitate, iar aplicarea ei e doar o chestiune de timp. Daca o sentinta nedreapta si o lege neconstitutionala nu l-ar fi tinut departe de postul de premier, Liviu Dragnea avea toate sansele sa-si lege numele si de guvernarea Romaniei in urmatorii patru ani, nu numai de o lege.
- Eu aveam dreptul legitim sa solicit pentur mine functie de premier. Dar am tinut cont de doua lucruri, de afirmatiile repetate ale presedintelui si, in plan principal, nu secundar, de legile in vigoare. Nu vreau sa incep un mandat prin fortarea legii. O condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala nu mi-au dat dreptul sa fiu premier, declara Liviu Dragnea saptamana trecuta.
Desi a fost condamnat in aprilie, Liviu Dragnea nu a primit nici pana acum motivarea sentintei in Dosarul Referendumul, sentinta care, de altfel, nu-i interzice drepturile electorale. Daca ar fi avut aceasta motivare, liderul PSD ar fi mers sa-si faca dreptate la CEDO si poate lucrurile ar fi stat altfel. Nu a fost sa fie, nu acum, iar Liviu Dragnea respinge ideea ca nu va fi niciodata premier, ca va avea parte de ceea ce el numeste o decadere pe viata, o situatie imposibila intr-o democratie constitutionala. Ales presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea promite insa sa puna ordine in legislatie si sa refaca reputatia Parlamentului.
- Cred ca a doua misiune esentiala a actualului Parlament este aceea de a face ordine in legislatia romaneasca. S-au adoptat in decursul anilor prea multe legi care se bat cap in cap, care sunt inadecvate, care incurca societatea si raporturile intre institutii, spunea Liviu Dragnea, dupa ce a fost ales presedintele Camerei.
Pentru victoriile clare si de necontestat obtinute de PSD in mandatul sau, atat la alegerile locale, cat si parlamentare, pentru insistenta ca PSD sa-si respecte promisiunile facute electoratului, pentru dorinta ca romanii sa traiasca mai bine, sa beneficieze de legi bune si clare, sa aiba incredere in Parlament, miscareaderezistenta.ro il declara pe Liviu Dragnea Omul Anului 2016.

Sursa: miscareaderezistenta.ro