europafm.ro informeaza: Sorin Grindeanu, desemnat oficial premier
Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare ca premier a lui Sorin Grindeanu. Iohannis a acceptat cea de-a doua nominalizare a coalitiei PSD + ALDE pentru sefia Guvernului si l-a desemnat pe Sorin Grindeanu sa alcatuiasca noul cabinet. Sorin Grindeanu a discutat, joi, vreme de aproximativ o jumatate de ora cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Intalnirea a fost convocata de catre presedintele Iohannis, dupa ce a primit scrisoarea PSD prin care era informat ca Sorin Grindeanu este noua propunere a social-democratilor pentru functia de premier. Sorin Grindeanu a fost propus miercuri de PSD+ALDE pentru functia de premier, dupa ce, marti, Klaus Iohannis a refuzat sa o desemneze pe Sevil Shhaideh, fara sa argumeteze. Miercuri, la finalul sedintei Comitetului National Executiv, liderul PSD Liviu Dragnea declara ca a avut O DISCUTIE ADÂNCA, PROFUNDA IN COMITETUL EXECUTIV NATIONAL in care i-a rugat pe colegi sa isi spuna parerea bazata si pe discutiile cu oamenii din judet.
- Sigur ca a fost un curent in ultimele zile, si ieri, si azi-noapte, si azi dimineata, mii de mesaje in care ne cereau sa trecem la suspendarea presedintelui. Intr-adevar, avem o arma foarte puternica reprezentata de majoritatea in Parlament, pentru ca e puterea data de popor. In acelasi timp, nu sunt iresponsabil sa folosim aceasta arma in a face rau tarii, a declarat Liviu Dragnea.

Cine este Sorin Grindeanu

Premierul desemnat este membru PSD din 1996 si a ocupat mai multe functii, insa a ajuns in prim-plan in timpul Guvernului Ponta, cand a ocupat timp de aproape un an functia de ministru al Comunicatiilor. Sorin Grindeanu s-a nascut pe 5 decembrie 1973, in Caransebes. Este casatorit si are 2 copii. In anul 1992 a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebes, iar in 1997 - Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. A fost ales viceprimar al Timisoarei in 2008, iar in 2012, la alegerile parlamentare, a devenit deputat. A demisionat din Parlament in 29 iunie 2016, cand a cistigat alegerile locale si a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Timis, functie pe care o ocupa in prezent. In perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat functia de ministru pentru Societatea Informationala. In anul 1996 s-a inscris in PDSR, care ulterior a devenit PSD si a preluat conducerea organizatiei Timis in 2015. Potrivit declaratiei sale de avere, Sorin Grindeanu are - impreuna cu sotia sa, Mihaela - 2 terenuri intravilane: unul in comuna Giroc si un al doilea in Timisoara. Mihaela Grindeanu mai detine un teren intravilan de aproape 3 hectare in comuna Banloc, din judetul Timis. Familia Grindeanu mai detine si o casa in comuna Giroc, construita in anul 2007. In luna martie, premierul propus a vindut un apartament cu suma de 30 de mii de euro. El a acordat si doua imprumuturi - unul de 83 de mii de lei si unul de 20 de mii de euro, catre o societate comerciala la care sotia sa este actionar. Sorin Grindeanu are si un credit, scadent in anul 2035, in valoare aproape 45 de mii de euro. La capitolul venituri, dl Grindeanu a trecut indemnizatia de la Parlamentul Romaniei, aproape 87 de mii de lei - salariul ca ministru - si 8 lei venituri si dobanzi. Pe langa veniturile sotiei, in declaratia de avere a politicianului PSD apare si o donatie de 10 mii de euro de la tatal sau, Nicolae Grindeanu.