stiripesurse.ro informeaza: Seful IPP pune punct controverselor: Invalidarea mandatului lui Dragnea, o interpretare fara sens (Autor: Alexandra Cruceru)
Mandatul presedintelui PSD Liviu Dragnea nu poate fi invalidat in baza prevederii din Regulamentul Camerei Deputaților, care prevede ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude electorale, o spune chiar cel care a propus aceste prevederi, in 2005. Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice din 2001, precizeaza pe pagina socializare:
- Cu riscul de a fi antipatic, ideea ca mandatul lui Dragnea poate fi invalidat pe baza Regulamentului e o interpretare fara sens. Ma pronunt pentru ca in 2005 cand au aparut modificarile in regulament aceste prevederi chiar eu le-am propus.b Spiritul acestor prevederi era clar: daca ai obtinut ACEL mandatul prin frauda comisa in ACEA campanie (la vremea aia era in principal vorba de incalcari ale finantarii campaniei electorale) atunci nu urma sa iti primesti mandatul. Nu are nicio legatura cu alte fapte de la alte mandate sau de la referendum. Prin urmare, cei ce pariaza pe invalidare nu au nicio sansa. Ideea ca daca nu ne place Liviu Dragnea sa incercam cu orice pret sa ii bagam bete in roate e ca si zbaterea inutila a democratilor americani de a il impiedica (inca)pe Donald Trump sa devina al 45-lea presedinte, scrie Adrian Moraru, pe Facebook.